• Caro
    #27
    Uhh... erre mondják hogy a felületes tudás rosszabb.
    Milyen acélból csinálják? Jelenleg a 301-esből és 304-esre terveznek áttérni. Ezek ausztenites acélok, nem mágnesezhetőek!
    Másrészről: nincs is tervben a struktúra felmágnesezésre. Maga Musk mondta a saját részéről, hogy "szeeerintem a sugárzás nem olyan nagy probléma". A NASA szerint egy 3 éves Mars küldetés 1.2 Sv dózist ad. Ha hirtelen kap valaki 4-et, abba 50% eséllyel hal bele. Hosszabb idő alatt jobbak az esélyei, de nem akármennyivel.
    Harmadrészt: a mágneses tér kölcsönhatása a töltött részecskékkel egy elég bonyolult téma (különösen az ilyen komplex mágneses terek esetében). Tudom, mert foglalkoztam ezzel a témával korábban.
    Lényeg a lényeg, a mágneses tér nem szünteti meg a töltött részecskéket, ellenben a pólusok felé koncentrálja őket, (a Föld esetén ebből lesz a sarki fény). Egy ilyen védelmi rendszert számolgattak korábban, de jelenleg technológiailag nem tűnik megvalósíthatónak. Tán szobahőmérsékletű szupravezetőkkel esetleg... de az is egy hatalmas plusz tömeg, tehát nem célszerű.
    Egyébként még ha a struktúra mágnesezhető is lenne, akkor sem érnének el vele semmit, túl gyenge a tér ahhoz, hogy lényeges csapdázódás alakuljon ki.
    Negyedrészt: a töltött részecskék csak egy része a dolognak, ott vannak a nem töltött részecskék is, amikre a mágneses tér semmilyen hatással nincs. Bár az igaz, hogy ebből kevesebb van, ez az ISS-en is éri az embereket.