• wraithLord
    #5
    Pont ugyanannyit érvelt. Szerinted a számok azt mutatják, hogy komédia, szerinte nem. Először az állítást kéne alátámasztani, nem az állítás helytelenségét.

    Mit jelent az, hogy "influenza szintű vírustörzs"? Influenzára hasonlító minőségű és komolyságú kóroki tüneteket okozó influenza-, korona-, és egyéb vírustörzsek?

    Európa nagyobb részén lehetséges, hogy túl lett reagálva, de az USA-ban nem úgy tűnik.
    Emellett pl. ez a SARS-CoV-2 eddig nem igazán látott módon és mértékben szétcseszi a tüdőt, HA tüdőgyulladást okoz.

    Egyébként szerintem nem a politika csinált bohócot a bolygóból, a politikusok csak azt csinálják, ami népszerűséget szerez nekik. Ha az emberek veszélyhelyzetet meg rendkívüli járványügyi intézkedéseket várnak, ezt kell tenni. (Ahogy azt is, hogy nyáron mindenki lazíthat egy kicsit, mert az mégiscsak a hálidéj ideje... pedig kb. nem változott semmi vírusügyben.) A média játszik óriási szerepet a túlzott - vagy nem túlzott, de mindenképpen szenzáció- és kattintáshajhász - pánikkeltésben, amivel gyakorlatilag jól megszorongatták a döntéshozást... Úgy tűnik, a kormányok sok dologban nem feltétlenül hoztak jó döntéseket, és a vírus okozta, illetve okozza messze a legkisebb problémát.
    Meg persze már egy ideje nem volt példa hasonló dologra, világháború régen volt, világjárvány is, valószínűleg felkészületlenül érte az elkényelmesedett nyugatot.
    Szerintem ezt az egészet nem lehet se a fehér se a fekete oldalra besorolni. Olyan, mint a valóság. Árnyalt.