• NEXUS6
    #28
    Miért is kell bármilyen filmnek, amiben nőnemű élőlény előfordul (sőt bármilyen nemű) harcos forradalmi gender filmnek lennie? :O
    Had szavazzon már a néző arra, hogy tetszik-e neki valami, vagy nem, beül a moziba, vagy nem. Sajnos azzal, hogy szinte tűzzel vassal írtják nyugaton a nőket klasszikus értékrend szerint bemutató filmeket, ez azt is jelenti, hogy ha valamelyik mégis átcsusszan a rostán az nem biztos, hogy túl magas színvonalú lesz.

    Én általában azt tartom károsabbnak, hogy azon hálivúdi filmeknek, amelyeket eufémisztikusan akciófilmeknek neveznek, az erőszakhoz és a törvényességhez való viszonya semmit nem változott az utóbbi évtizedekben. A jó és a rosszfiú is írtja a másikat, lexarja a törvényt, simán tucatszám bevállalja a gyalogáldozatokat. Csak a jófiú világos cuccosban jár. A Batman Vs Superman boncolgatta ezt a témát, de az is olyan sután sikerült, hogy az is már inkább fájdalmas, mint röhejes volt. Ehhez képest ez a megjátszós genderkedés önmagában szánalmas. Szerintem.