• Taclaw83
    #288
    Érdekes lett volna a személyed és a kérdések amiket feltettem, hiszen a hosszabb videó elég sokat foglalkozik az egyik bűnnel, erre lettem volna kíváncsi mert a videó szerint így az emberek 99% bűnős ami elég vicces szerintem.
    Összefoglalva abban hiszel amit egyszer valaki elmondott majd valaki leírt de nem úgy illetve továbbadott majdnem úgy és egyébként emberek szerkesztették és formázták... A videó is kitér arra, hogy kétféle módon érhet véget a lét: 1. meghalsz és ennyi pont. 2. a biológiai léted megszűnik és a lelki/szellemi léted tovább él vagy a paradicsomban vagy a pokolban... Nyilván mindkét módban egy közös van, mégpedig az, hogy biológiailag meghalsz. Teljesen egyértelmű hogy az ókori embereket akik mindentől féltek így az elmúlástól is valamilyen formában kordában kellett tartani, irányítani pedig így lehetett a legegyszerűbben: félelem attól hogy az öröklétben szenvedni fogsz.
    Számomra ez teljes mértékben a nyájeffektusról szól. Minden vallás alapja a büntetés a szenvedés, ha nem tartod be a szabályokat.

    Mellesleg a videó az istent próbálja megfogni valahogy, de a vége az, hogy igazából rábízzák a hallgatóra hogy ő hogyan akarja megtalálni magában istent aki egyébként lehet hogy ott van de lehet hogy nincs, lehet hogy egy van de lehet hogy több csak egy a vezetője. Nincsenek tények, konkrétumok, bizonyítékok viszont állít olyan dolgokat tényként mint pl. a tízparancsolat amire szintén semmilyen bizonyíték nincs de ezt használják sziklaszilárd alapnak.