• molnibalage83
    #24
    Semmi komolyan nem tud tenni semmilyen cég. Nem csak az apple.
    Mindennél beszédesebb.

    Ezt kéne felismerni parádézás helyett.

    Ameddig a világ brutálisan áramról megy és annak előállítása környezetszennyező az ipari államokban a FRA, SWE és NOR triót leszámítva, beleértve a közlekedést is teljesen mindegy mit csinál az apple vagy bárki más.

    Lehet szelektíven hulladékot gyűjteni, hasznosítsa újra a kidobott cuccokból az aranyat és ritkaföldfémet és ezüstöt, hajra. Csak ettől fényévekre lesz a klímasemlegességtől is, mert ezeket vagy mocskos vegyszeres folyamatok vagy iszonyatosan sok áramot kíván. Ami meg minden, csak nem "klímasemleges".

    Minden valódi környezetvédelmi lépésnek örülök, de a klímasemleges bullshittel más fárasszon engem BÁRMILYEN cég.
    Csak valahogy más cég nem fáraszt ezzel, csak az apple erőlködik és tolja a PR BS-t.

    De pl. nehéz elfogadni a klímasemleges dumát, amíg a javításhoz semmiféle támogatást nem ad és olyan javítási árakkal dobálózik az alma, hogy inkább veszel újat. 1200 USD-t kérnek olyanért, amit valaki 100 USD-ből is megcsinálna, ha szándékosan nem tennének neki keresztbe.

    Nem arról van szó, hogy a teljesítménnyel kell elégedett lennem. A baj az, hogy az alma a saját PR faszságaival lényegében téveszméket terjeszt. Mert amikor olyan marhaságokat nyilatkozik, hogy a napelemei megtermelik az éves fogyasztásukat, akkor az BAROMSÁG. Mert ettől még a griden lógnak ők is, tehát annak lábnyomával is számolni kell. De ezt lent elmagyaráztam már.
    A grid alapja a pillanatnyi teljesítmény egyensúly és nem az éves energia Kurvára nem érdekel senkit az. De az apple féle benyögések lényegében ezt a balfasz szemléletet erősítik. Hogy ez jó bármire is. Pedig nem. Semmire. A grid stabilitását és az áram árát feltoltni, arra jó...

    Majd, ha a fejlett világ energiamixe kb. a svéd-francia szinthez kezd közelíteni, akkor lesz miről beszélni. Addig én csak legyintek. Csak a bibi az, hogy nem mindenhol van sok vízienergia, mint a svédeknél... Ahol meg, de trópusokon, akkor ott a metán termelés az elárasztott területen kb. olyan, mintha szén-gáz erőmű lenne a vízierőmű, amit kvázi 0 emissziósnak gondoltak, közben a sokkal durvább mentán jön belőle...

    Ameddig a világ nagy része atomenergia ellenes és ezt a szél-nap buzulást tolja orrvérzésig, addig itt remény az semmi. A felmelegedés robogni fog, mint a szélvész....

    Ha nem terjesztené a hülyeséget az apple akkor első körben már jó lenne. Csak ma divat annak feltüntetni dolgokat, ami valójában nem az.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.08.01. 10:47:19