• Sequoyah
  #24
  Millió éves technológiák? Öhm... szerintem most hagyd abba. :)

  Ohmm... olvasd el a cikk cimet legyszives. Es nem veletlenul tettem zarojelbe...


  Nagyon el vagy tévedve, ha azt hiszed a történelem tudománya abból áll, hogy egy szobában ülnek, és erősen gondolkodnak.

  Ne hozd elo szalmabab ervelest, Sehol egy szoval sem mondtam hogy csak egy szobaban ulnek.
  Azt irtam, hogy akarhogy is probalkoznak, kozel nincs annyi eroforrasuk mint ami szukseges a teljes ujraalkotashoz. 4000 eve a GDPjuk 2%-at arra koltottek, hogy jobb kardokat kovacsoljanak. Ma ez a 2% sugarhajtasu repulokre es tengeralattjarokra megy, es ennek az icipici toredeke megy arra hogy ujrafelfedezzek a regi kardkovacsolasi technikakat.
  Nem varhatsz hasonlo eredmenyeket, meg akkor sem ha a mai tudasunk az anyagokrol reszben ellensulyozni tudjak ezt.

  De ha igazad lenne, es ma par tudos ujra tudna alkotni azt amit annak idejen egy egesz iparag ezer eves tradicioval hozott letre, akkor a #10 hozzaszolasod veszitene ertelmet. Ha a tudomanynak kepesnek kene lenni olcson ujraalkotni ezen tehcnologiakat, de megis keptelenek ra, akkor valoban az alienek a kovetkezo lehetseges magyarazat...
  De szerintem sokkal jobb magyarazat hogy amig azok a milliardok nem allnak rendelkezesre a tudosoknak amik evszazadokkal/ezredekkel elott rendelkezesre alltak, addig nem varhatjuk el hogy 100%-ban ujraalkossak ezeket.


  #10