• Sequoyah
    #21
    Itt nem a "tudos" van degradalva, hanem az ezzel foglalkozok szama, es a rendelkezesukre allo forrasok.

    Nem tudom hany tudos dolgozik peldaul a piramisok epitesenek a kutatasaval es mennyi penz all a rendelkezesere. De azt hatarozottan allitom hogy ha adsz 1-200 milliard dollart (ez eleg par10ezer ember fizetesere par evtizedig) a projectre hogy epitsenek piramist kizarolag a sajat keszitesu eszkozokkel, akkor 50, max 100 ev mulva allni fog az a piramis, es nem lesz tobbe rejtely hogy hogyan csinaltak.

    Oriasi kulonbseg van akozott hogy valaki csak gondolkozik valaminek a megoldasan, vagy utasitasba kapja hogy oldja meg B opcio nelkul. Nagyon talalekonnya tudnak valni az emberek amikor valamit meg KELL oldani, es az eroforrast is megkapjak ra. Persze nyilvan rettento pazarlo modja lenne a kutatasnak, szoval nem csinaljuk... Csak ne szamitsunk arra, hogy egy technologiat feltetlenul replikalni tudunk nagysagrendekkel kisebb eroforrasokbol.

    Szoval bizonyos 1000 eves (vagy millio eves) technologiak lehet orokre rejtelyek maradnak, mert sosem lesznek mar olyan korulmenyek hogy extrem pazarlo penzraforditas nelkul ujraalkossuk.