• defiant9
    #43
    "Minden második háznak a garázsában van akna"
    Ez így nem más mint valóltan állítás. A kérdésre isméten nem válaszoltál, tudom hogy kellemetlen mert végül be kellene ismerned hogy magadnak moindasz ellent, de beidézem újra: "Tehát akkor TV kijelzőjénél nincs is igényed a javíthatóságra, de kocsiban lévő panelnél már igen?"

    "Öregem Taxizhatnak is."
    Igen, sokan ezt is teszik, meg van akinek sofőrje van. Ezek sorába illik az hogy önvezető sofőrje van, pontosan ugyanarra a piaci igényre ad választ, és ha azok valid opciók akkor ugyanúgy valid az önvezető sofőr is.

    "Na szerinted miért van mégis mindenkinek kocsija vagy szeretne? Azért mert el akar jutni könnyen gyorsan A-ból B-be akkor is ha csoringer. Őőőőőő"
    Itt most mivel is vitázol? Állítottam én olyat hogy nincs igény a gépjárműre. Koncentrálj kicsit, kezdesz szétesni.

    "Nézd már meg a fejlesztési költségeket"
    Ezek nem publikus adatok, de én elve csak a SW-ről beszétem, arról hogy a Waymo pl. LIDAR-t is fejleszt/gyárt amit azért nem lesz olcsó betenni az plusz költég, egyébként jelen állás szerint ezek a +HW költségek szignifikánsak, simán meg is haladhatják a mennyiségi SW liszensz árat amit mondjuk a Volvo fizet majd a Google-nek. Természetesen semmivel nem támasztottad alá a saját állításod, tőlem várod el hogy igazoljam azt, ez is egy érvelési hiba.

    "Még nem vagyunk az 5-ös szinten!"
    5-ös szint kb soha nem lesz, és nem is sikerült igazolnod az állításod. Elon egyébként elég jól lőtte be az önvezetés jelenlegi felárát 7-8e $-al, de ahogy telik az idő be fog ez menni szépen 5e$ alá, ennyit sokan hajlandóak kifizetni, ez alá már nem is nagyon kell menni hacsak a verseny nem kényszerít.

    "Aha tehát nem tudsz mutatni mert még nincs is. "
    Felteszem ismét a kérdést, te miről vitázol? Az én érveimet azzal söpröd le hogy hát nincs is kereskdelmi forgalomban önvezető autó, de a te érveid ettől validak. Ezek akkor mire vonatkoznak, mi az állításaid tárgya? Remélem érted a problémámat.

    "Mit nem értesz azon, hogy gazdaságilag nem éri meg javítani?"
    Nem azt kérdeztem hogy mi a valós helyezet, azzal tisztában vagyok, hanem ezt akarnám ütköztetni az elvárásaiddal a TV illetve az autó LCD-vel kapcsolatban. Elfogadod hogy egyik sem javítható hanem cserélni kell, nincs olyan elvárásod hogy bármelyik javítható alkatrész legyen (tudod a szerelőakna a garázsban).