• dyra
    #39
    "Tehát akkor TV kijelzőjénél nincs is igényed a javíthatóságra, de kocsiban lévő panelnél már igen? Mi alapján és hol húzod meg a határt?"

    Gazdasági realitás alapján. A TV-det 20 000 alatt már senki nem javítja meg és abban még nem volt benne ha esetleg valamit cserélni kell. A Tescoban meg veszel 50 000 forintért.

    "A Tesla-ban nem az önveztés kerül +18 millába hanem elsősorban az akksik. Nagyságrendileg azt mondanám hogy az önvezető SW fejlesztési költsége összevethető egy nagyobb több részes játékprograméval, ha kb. azonos vevő mennyiségre terítjük szét akkor kb."

    Jó akkor mutass másik önvezető autót a jelenlegi piacról.

    "SW fejlesztési költsége összevethető egy nagyobb több részes játékprograméval, ha kb. azonos vevő mennyiségre terítjük szét akkor kb. annyit is kellene érte fizetni hogy nyereséges legyen a fejlesztője.(ez persze nem így működik a valós piacon, csak tudom hogy te az ilyen sarkos mérnöki megközelítést emészted meg könnyen :))"

    Még csak köszönőviszonyban sincsenek egymással a fejlesztési költségek. A technológiai kihívásról nem is szólva. A fejlesztési költségeket szétlehet teríteni de a többit már nem annyira pláne ha árérzékeny az a szegmens ahova a verdát pozicionálják és minél olcsóbb ez annál igazabb.

    "Rétegigény meg az általad felhozott traktor :)
    Elektromos autó kapcsán globális 20% 10 év távlatában szokás beszélni, ezzel párhuzamosan megugorhatónak tűnik az önvezető SW is."

    Elektromos kocsi nem egyenlő az önvezetéssel.