• defiant9
  #38
  "TV nem egy kategória közel sem a kocsival."
  Tehát akkor TV kijelzőjénél nincs is igényed a javíthatóságra, de kocsiban lévő panelnél már igen? Mi alapján és hol húzod meg a határt?
  Egyébként vannak TV-k amik árából simán autót vehetsz, és ugyanúgy nem javítható ahogy az olcsó Tesco TV, ahogy a Dacia Logan vezérlőjét sem tudod forrasztgatni meg a Lexus-ét sem.

  A Tesla-ban nem az önveztés kerül +18 millába hanem elsősorban az akksik. Nagyságrendileg azt mondanám hogy az önvezető SW fejlesztési költsége összevethető egy nagyobb több részes játékprograméval, ha kb. azonos vevő mennyiségre terítjük szét akkor kb. annyit is kellene érte fizetni hogy nyereséges legyen a fejlesztője.(ez persze nem így működik a valós piacon, csak tudom hogy te az ilyen sarkos mérnöki megközelítést emészted meg könnyen :))

  Rétegigény meg az általad felhozott traktor :)
  Elektromos autó kapcsán globális 20% 10 év távlatában szokás beszélni, ezzel párhuzamosan megugorhatónak tűnik az önvezető SW is. Ez nevezhető rétegigénynek, de ilyen alapon egy notebook is az, mi itt vélhetően a világ fejletteb régióiról beszélünk, bár látom a szándékodat amint próbálod tompítani a hatást azzal hogy a tevekaraván upgrade-et is beemelnéd a képletbe.