• defiant9
  #31
  "Nem értem minek hozod ide a szekereket. Ilyen alapon dolgozni se kéne mert az MI mindent jobban és gyorsabban csinál."
  A szekér a megvalósult múlt, azóta is egy valós elérhető opció. A szuper okos MI pedig a jövő, jelenleg még elérhetelten opció. Ugye látod hogy miért hibás az ha egy kalap alá veszed az elérhetőt és az elérhetetlent. Mosógép vs. mosónő ami találóbb hasonlat.
  A szekér olcsó, egyszerű ezért jól javítható közlekedési eszköz, ma is használják sok helyen, de nyilván a mai drágán javítható komplex járművekkel sok téren nem veszi fel a versenyt. Ahogy egy diszkrét tranzisztorokból/elemkeből felépített elektronika sem veszi fel a versenyt az integrált áramkörökkel, de tény hogy a javíthatósági mutatója az előbbiek sokkal jobb.

  "Egyre nagyobb keletje van Amerikában"
  Egy rétegpiacból próbálsz meg átlalánosítani, tipikus érvelési hiba. Mutasd már meg kérlek a számokon keresztül hogy szerzi vissza a paici részesedését egy kifutott régi technológia? A traktort azért cserélik le annó mert nem tudta a termelékenységi számokat hozni(az ugye megvan hogyha valaki meg tudja venni, akkor van valaki akinek meg már nem kell), persze ha olyan kicsi a kihasználtság/birtok hogy ez is elég akkor valós opció, a modern gépek a méretgazdaságos termelés miatt szorították ki a régieket. A jövő az hogy ember sem ül majd bennük, egyre nagyobb fokú lesz az automatizálás. A piac egyébként dönt majd ebben, az számít mi jön aki a végső egyenlegben, ki tud olcsóbban jobban termelni.

  "A-ból B-be akarsz eljutni ez a célod. Ha erre egy régi autó is megteszi akkor megteszi."
  Ahogy a szekér is, meg a ló is, vagy gyalog. Az addicionális előnyök miatt váltanak az emberek a modernebb irányába, ez az ő döntésük a saját preferenciáik alapján, te nem jelentheted ki hogy ez helytelen.

  "Lesz egy autód és teljesen ki leszel szolgáltatva az autó gyártójának. Pistike belehegeszt egy kódot már tilt is le."
  Ugyanez a helyzet a mostani számítógépekkel is. Lehetőség van hogy visszamenj a középkorba és lemondj ezekről a komplex eszközökről, de te leszel a kisebbség.

  "igénye a bonyolult elektronikához annak legyen meg az opció."
  Természetesen, amennyiben jelentős piaci igényről beszélünk akkor lesz rá gyártó is, azt azért ne várd el hogy a te és pár társad miatt valaki veszteségessen gyártson. Láthatóan nincs rá komoly igény, a többség a modern olcsó eszközöket keresi, akkor is ha javíthatatlan.

  "A többiek pedig mind mehetnének tömegközlekedési eszközzel."
  Már megint másoknak akaord megmondani hogy mit csináljának. Ha neked megfelelő a tömegközelkedés akkor használd azt, a piac majd kiadja az eredőt.

  "hogy egy lusta réteg igényeit kielégíti."
  Tehát amikor te filmet nézel akkor lusta vagy? Az emberek számára a szabaidő érték, attól szabad hogy bizonyos keretek közt saját maga döntheti el mivel tölti el. Az önvezető autó vagy a söfőr ilyen relatíve szabadabban eltölthető időt ad neki, ezért cserébe hajlandóak az emberek pénzt adni. Ezért lustának titulálni másokat osotoba, arogáns, egoista szemléletű minősítgetés. Fogadd el hogy nem te vagy a megmondóember, mindenki úgy gondolja hogy saját maga tudja mi jó neki, tudom ez túl liberális, de gondolj úgy rá hogy cserébe neked sem mondják meg hogy mit vegyél meg és mit ne.