• dyra
    #30
    Nem értem minek hozod ide a szekereket. Ilyen alapon dolgozni se kéne mert az MI mindent jobban és gyorsabban csinál. Kb ez a mondtaom annyira releváns a témába mint a te szekeres mondatod.


    Egyre nagyobb keletje van Amerikában a régi, használt, de jó állapotban levő harminc-, negyvenéves erőgépeknek. A 70-es és 80-as években gyártott traktorok jól összerakott, teljesen működőképes masinák, amelyeket sokkal könnyebb és olcsóbb karbantartani és javítani, mint az újabb, fejlett szoftverekkel megtámogatott gépeket. A szerelést ráadásul a gazdák maguk végezhetik.
    https://hargitanepe.eu/egyszeru-konnyen-javithato-gepeket-keresnek-az-amerikai-gazdak-oreg-traktor-nem-rossz-traktor/

    Az, hogy van egy tehetős réteg aki kipengeti a szervíz szolgáltatások nem kicsi árát nem jelenti azt, hogy az a közlekedési cél szempontjából jobb lenne mert van benne egy számítógép ami helyetted vezet. A-ból B-be akarsz eljutni ez a célod. Ha erre egy régi autó is megteszi akkor megteszi. Elérted a célodat csá. Mit akarsz még?

    A mostani 15 - 20 éves autók ABS fékkel és minimális elektronikával otthon is javíthatók, olajcsere, teleszkópok, kipuffogó javítás, fékpofák, gyertyák stb.. nem egy nagy dolog.

    De itt arról beszélünk, hogy lesz egy zárt OS ami mindent vezérel nem nagyon gondolom megkerülhető lenne. Ennek bármilyen baja van, hozzá se tudsz szagolni még a hibának a detektálása is az ő privilégiumuk lesz.

    Lesz egy autód és teljesen ki leszel szolgáltatva az autó gyártójának. Pistike belehegeszt egy kódot már tilt is le.

    Akinek ez kell vegye. De akinek nincs igénye a bonyolult elektronikához annak legyen meg az opció. És meg is lesz mert itt nem egy olyan innovációról van szó ami fontos lenne. Ha már hatékony és környezetbarát közlekedésről van akkor kezdjünk el beszélgetni a tömegközlekedésről mert ott kezdődik pl ami Svácjban prímán megy. A városok jórésze teljesen jól megközelíthető gyorsan kényelmesen tömegközlekedési eszközökkel. Ott pl már az embernek is hatékonyabb tömegközlekedést használni mert kényelmesen A-ból B-be gyorsabban eljut sokkal mint autóval és a pályaudavarok kb olyan tiszták mint itt a korházak sem. Na efelé kellene menni és akkor max az elővárosig közlekednél autóval kivétel az áruszállítók és még néhány spec szakma. A többiek pedig mind mehetnének tömegközlekedési eszközzel.

    Sajna az önvezető autók ezen folyamatokat még hátráltathatják is és a dugók problémáját nem fogják megoldani. Ahhoz kb a városokat kellene lerombolni és totál más strukturában felépíteni.

    Szóval az önvezető autó nem fejlődés nem előrelépés bár meg kell őket dicsérni, hogy huuu de ügyesek vagytok ezt megcsináltátok csak épp semmi igazi haszna nincs azon kívül, hogy egy lusta réteg igényeit kielégíti.


    Utoljára szerkesztette: dyra, 2020.07.12. 11:03:43