• dyra
    #8
    ÉS a Google mit dolgozott az Appal? Semmit. Csak közvetít. A Facbook milyen tartalmat állít elő? Segítek semmilyent. Mégis náluk csapódik le a bevétel jó része ami után a trükkös adóelkerülési trükkök miatt minimális adót fizet.

    Közben mindkét cég jelen van a magyar piacon.

    Le kell szabályozni ezeket a dolgokat, mert ennek egyéb folyományai is lesznek pl a magyar munkaerőpiacon megjelennek a külföldi munkavállalók az online térben. A lényeg ugyanez. Lokális feladatokat fognak elvégezni adott esetben lokális cégek között. Közben nem fizetnek nálunk semmit.

    Az adó miatt meg kár sírni, teljesen természetes, hogy adóznod kell ebben a rendszerben. Az állam másként nem tudna működni az pedig közös érdek.

    Persze vérlázító látni, hogy sokan lopnak belőle dögivel, de ugyanakkor ebből finanszírozunk egy csomó olyan dolgot amire nagy szükségünk van.

    És egyébként szerintem trükköznének kis adónál is. Eszméletlen el lehet tüntetni a bevételek jó részét adófizetés nélkül. Mi is csináljunk nézd meg mennyi kis*aszom cég van bejegyezve az adóparadicsomokba.

    Zsákszám megy így kifelé a pénz. Ezért kellene ezt globálisan szabályozni akkor is menne de talán nem ennyi és végső soron ez odavezethetne, hogy csökkennek az adók!
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2020.06.21. 14:56:39