• Palinko
    #6
    Igen persze hogy tele van kiskapuval, mert a törvényhozók maguknak és az őket támogató céges körnek lehetőséget biztosítanak az elkerülésre. Mert tudják hogy úgy sem lehetsz több területen jogász, több területhez értő könyvelő meg minden hogy megtaláld azokat a kiskapukat ahol a rendszer biztosítaná a szabad átjárást. Ugyan erre játszanak rá a cégek is a felhasználási feltételekkel mert tudják hogy úgy is lusták az emberek elolvasni, de ha még meg is teszik nehezen érthető sőt egyolalúan változtatgatják és az már végleg az élettel összeegyeztethetetlen hogy minden szar feltételeit kövesd inkább fizetsz csendben.

    Európában egységes adózás van, ha veszel egy akármit és elküldik azért nem adózol külön az országodban, de miért is adóznál az app után? Segített a magyar állam a googlenek a playstore felépítésében vagy a fejlesztőnek az alkalmazást kifejleszteni? Még csak a szerverei sincsenek itt. Most csak azért kéne adózni mert ide sikerült születni és úgy tart az állam mint haszonállatot kb?
    Egyébként meg lehetne ezt is oldani, fizesse be Írországban az adót onnan meg szétosztják mindenhova ahonnan vásároltak az emberek, egy kicsit hasonlít a közös adózás de azért nem ennyire pontos. Hátrányba nem hozza a helyi kereskedőt mert a VAT 21%, más kérdés hogy a magyar állam szeret ezen felül rátenni mert az áfa itt pl 27% de van 18% meg 5%-os kulcs azt is rátehetné és mindjárt előnybe lenne. Nagyjából ez az 1-5% lenne a reaális szerintem bármire is kivéve a high end luxus cuccok.

    Igen értem és nekem sem szimpatikus ez a tevékenység, de ha pár százalék lenne az adó szerinted bűvészkednének ilyesmivel a cégek? Vagy simán befizetnék ahelyett hogy tartják a sok embert komoly fizetéssel akik megoldják ezeket nekik. Szerintem is a lokális adóztatást kéne erőltetni, de nem a szokott mértékekben hogy bármilyen kis dolgot megfojtanak adókkal. A veszteségesen működő cégek meg eleve gyanúsak, ki működtetne veszteségesen? Egyedül az innovatív cégeknek kéne megengedni akik annyit fektetnek be hogy még nem termelnek nyereséget pár évig de azt sem a végtelenig... Ilyen hogy megtörténhetett hogy szolgáltató cég kifelé pumpált mindent ez elég szomorú :(