• Palinko
    #3
    Szerintem senki sem szórakozna adóparadicsomokkal ha ésszerű és méltányos lenne otthon az adózás. Mi az pl Magyarországon hogy ha papíron nem is volt bevételed kitalálják hogy hát biztos azért nem mert elcsaltad nagyjából ennyit kellett volna keresned adózz utána.
    Vagy ha megnézed az egyszerű emberekre kidobott adó még súlyosabb, mi az a 20-30%-os forgalmi adó végül is milyen jogon szedi be? Hogy a szaros ország területén történt az adás vétel, most mégis miért kéne ezt adóztatni? Abszolút semmi logika benne csak pénz rablás, a középkorban jaj jobbágyok elnyomás és fizettek tizedet, ha egyházit meg királyit is akkor is csak 20% most meg 27% ha veszel egy szaros gyufát akkor is, azon felül még a jövedelemadó, ilyen meg olyan járulék, hozzájárulás stb. Miért ne lenne elég egy jövedelem után számított adó azt jól van szabad vagy csinálj amit akarsz? Ja igen akkor kevesebbet lehetne lopni, közben miért is fizetsz adót? Mert használsz dolgokat, oktatás, utak, egészségügy, nyugdíj. Még jó hogy mind a négy alulfinanszírozott és van amit magán úton oldasz meg a szarrá adóztatott pénzedből mert amiért fizettél az használhatatlan. Vagy pl nálunk ha rendelsz valamit külföldről, kifizeted lehet abban az országba is leadózol, bár jobb kereskedők már tudnak adó nélkül adni külföldre, utána vám meg adó itthon is, képzeld itt szerbiában úgy megy hogy ezen felül még kifizettetik a szállításra is az adót! Mi a lónak a szerszáma de most komolyan, köze nincs az országnak az egészhez de 3 féle díjat rátesz és hogy van pofájuk a szállítás összegére is rátenni az adót? Tényleg mi alapján én megegyeztem a céggel, kifizettem, ők fizetnek adót itt is ott is ahol üzemelnek ezen felül miért kell az adóalapba belevenni a szállítási összeget?

    Na ezért próbálják elkerülni az emberek az adót, ha egy normális alacsony % lenne és abból is látnák hogy épül és szépül az országuk, a szolgáltatások jó minőségűek stb, senki nem kerülné el, a cégek is sokszor felelősségvállalásokat tesznek helyileg. Egyszerűen senki nem akarja egy feneketlen lyukba bedobálni amit államnak hívunk, hogy onnan ne jöjjön ki soha többet.... csak az a baj hogy ettől nem lesz kevésbé éhes az állam és még ezt is a kiszolgáltatott egyszerű embereken hajtja be mert azoknak se tudása se lehetősége akkora mahinációkra.