• Palinko
    #12
    A kereskedő szerelte a tévét a sufniban, a bolt termelte a paradicsmot, mit dolgoztak vele, csak el tudták adni... A facebooknál szintén, ha fel tudsz építeni olyan weboldalt ahová 2 milliárdan regisztrálnak azért az nem semmi és sok mindenre megadták ezek a cégek a lehetőséget amire nem volt korábban.

    Az online munkára már nagyon régen adottak a feltételek mégsem terjed olyan ütemben mint ahogy jósolták, miért baj az ha valaki meg tudja olcsóbban csinálni és saját országában adózik? Nem tiltani kell hanem versenyképessé tenni a hazai munkaerőt hogy jobban megérje azt felvenni, de nem az állam úgy működik hogy nem tudok valaminél jobbat kitalálni és az érdekeim ellen van azt letiltom... Így is úgy is megkerülhető akkor majd nem bejelentett munkás lesz és majd ajándékként küldöd a pénzt, közben meg elkönyveled valami személyes dolognak, szóval akkor tiltsuk be a pénzküldést ha nincs számla a másik oldalról gondolom. Nem az emberek szénné szívatása lenne az állam feladata.

    Pont ez a baj hogy ennyire természetesnek veszed az adót amit csak emelnek és emelnek addig még nem kezdenek az emberek lázadozni, majd megszokják és megint emelnek rajta. Kapjon az állam egy 5-10%-ot és jólvan, cserébe kap 60%-at és még az sincs megoldva amiért fizettél, ez nincs jól.

    Mostanában azért kisebb lett az offshore dolog, 10-20 évvel ezelőtt jóval durvábban ment.