Death Stranding - Hideo Kojima
  • Kancsalborz
    #43
    Hasonló véleményre jutottam én is.
    Maga a történet mondanivalója sem túl eredeti, Arthur C. Clarke-tól Ray Bradbury-n át Stanislaw Lem-ig sok sok nagy sci-fi író fogalmazta meg a Death Stranding "alapvetését" klasszisokkal jobban megírva.

    Ez viszont többszörösére van írva a valódi tartalmánál.
    Önmagukba forduló hosszas és feleslegesen körülményes körmondatok "egymásutánjaiban" végtelenül dagályos történetmeséléssel szájbarágósan elmondják ugyanazt ötször másféleképpen, néha barátok-közt szerűen túljátszott színészi előadásban.A színészek egyébként tényleg jók lennének, nem rajtuk megy el.
    Én nem ismerem Kojima munkásságát, és lehet hogy mint játéktervező egy "zseni", de sci-fi írónak csak gyenge közepes. A játék "japánságáról" meg annyit, hogy szegény történet néha annyira kínosan "amerikai" próbált lenni, hogy zavartan feszengtem a székben...

    Tényleg nem ártana ha az olvasás divatba jönne újra, és egy sci-fi rajongó nem attól lenne az, mert "látta a Star warst már legalább 10-szer..."

    Még érdekes módon számomra a videókban a játék legunalmasabb aspektusának tűnő "szállítmányozás" játszva elég szórakoztató ideig-óráig, valóban ilyen "relaxációs game" feelingje van...XD. Hangulatos a táj, illik hozzá a zene, "elbóklásztam" egy 10-12-órát a játékban, de ennyi idő alatt kiderült számomra hogy a térkép valójában üres, a játékmechanikák suták, a történetmesélés dagályosan szájbarágós módja pedig kiölte az egyedisége maradékát is.
    Nem egy rossz próbálkozás ez, legalább egy egyedi és frissnek hat a sok "újramelegített konzerv" AAA- fos között, de az "epikus"-tól is nagyon-nagyon messze van. Ha valaki olvasta itt pl. a "Szép új világ"-ot, vagy a "Marsbéli krónikák"-at, - csak hogy a témánál maradjunk - az szerintem tudja miről beszélek...
    Utoljára szerkesztette: Kancsalborz, 2020.10.21. 23:29:39