• Vanek úr
    #3
    Azt hiszem, ez a bebaszva ne kommentelj írás a Te hozzászólásodra jobban illik. :)
    Először is: Threadripper a becsületes neve. :)
    Másodszor senki nem azt nézi, hogy clock-to-clock mit tudnak a procik (azért ebben (is) utolérte az AMD az Intelt a Te ellentétes állításoddal szemben), hanem azt, hogy egy adott árszinten mekkora teljesítményt kapsz. Vagyis hogy mondjuk 100ezer forintból melyik ad erősebb, jobb, kevesebbet fogyasztó procit.
    Harmadszor az eladások alapján mégiscsak veszik az AMD procikat, mint a cukrot. A német piacon (vagyis ahol mit sem tudnak az általad marketing oldalnak hívott prohardverről) a legutóbbi teljes normális (talán februári) hónapos eladási adatokban 80-90%-ban AMD procik fogytak. De az is biztos AMD marketing webshop lehetett, mert a Te állításoddal szemben a valóságban élnek, és nem a képzeletükben.
    Negyedszer az, hogy a rizsáknak milyen ellenfele van, az nem az AMD-től függ. Az Intel beleszaladt a saját gyártási technológiája nehézségeibe, így nem tud normális sebességű processzort gyártani (valamint belefutott a processzoraik sebezhetőségeibe is, ami mondjuk otthoni felhasználásnál nem jelent semmi különöset, de vállalatiaknál, szervereknél már sokat számít). Vagyis mintha azért, mert a Ferrari nem tud olyan gyorsan menni, mint a Merci, azért a szürkék lennének a hibások. :)

    És mondom mindezt Intel tulajként; vagyis én nem vagyok egyik oldal felé sem elkötelezett. :)