• kvp
    #6
    Valojaban a kerdeses file sima 8 bites RGB szinteret hasznal. Egyszeruen van egy bug, hogy amikor egy nem tamogatott RGB szinprofillal talalkozik a jpeg betolto, akkor ahelyett hogy berakna a default sRGB-t, inkabb dob egy hatast. (egy exception-t) Ezt meg nem kezeli le a felette levo hivo reteg es igy kihal a folyamat. Igy a launcher (a desktop) meghal, majd a rendszer ujrainditja. Feloldas utan megint betoltene a hatterkepet es megint meghal. Jelen esetben ugy nez ki, hogy joreszt csak a Samsung fele launcher-ekben van benne a hiba, Android 10 alatt.

    A gyogymod a zarokepernyorol elohozni a vezerlopultot es atallitani a hatterkepet valami masra. Ez akkor nehez, ha ugy van beallitva a rendszer, hogy a zarokepernyon nem lehet elohozni a vezerlopultot.

    Az, hogy milyen barkacs RGB modot hasznal a kep nem igazan fontos, a lenyeg, hogy a konverzios hiba semmilyen modon nincs kezelve. (igazabol a kep dekodolasanak megtagadasa vagy az alap 3x8=24 bites sRGB paletta hasznalata is megtenne, elobb utobb ugyis sRGB-re kell konvertalni, mert a kijelzoknek jellemzoen sRGB a kepuk)