• kvp
    #5
    Inorganikus led kijelzo/cmos szenzor hibridek mar regota leteztek. Meg olyan tipus is, ami atellenes oldalon tartalmazza a kijelzo es szenzor komponenseket. Erre a celra pont nem az kell.

    Az optika kerdese megoldott, mint irtam egyszeruen a lencseket/szenzorokat kell szinkronban mozgatni a felhasznalo szemeivel, mivel a tenyleges eles latasi terulet csak 7 fokos. Ennek a megoldasnak a statikus valtozatat hasznaljak az Epson szemuvegek. Nincs periferialis kep, de ha nem mozgatjuk tulsagosan a szemunk, akkor a teljes eleslatas terulete le van fedve. (olyan mintha egy A4-es lap belogatva elenk fel kartavolsagra, teljesen jol olvashato)

    Statikus kijelzo eseten maga az optika mechanikus felepitese megegyezhet egy sima szemuveglencse felepitesevel. A kijelzot a lencsen athalado fenysugarak merolegessegenek feluleten kell elhelyezni. Ez tobbnyire nem sik, hanem ives, de egy flexibilis oled kijelzo erre a celra pont jo lenne, esetleg magat a kijelzot mar magara a lencsere lehetne felepiteni. (felgozolve az elektrodakat, rafujva az oled reteget, majd ujabb elektroda reteg es fedo lakk a hatlapra)

    Tehat igazabol ha valaki nem brute force-al akarja megoldani a teljes latoter maximalis felbontassal lefedeset, akkor a problema jol kezelheto. Ha pedig megis, akkor meg kell varni amig a jelenlegi 7 fokos helyett 120, de legalabb 90 fokos lesz a lefedheto latoter. (a full hd eleg a 7 fokra, 12x nagyobb felbontas kell a brute force-hoz, jelenleg 8x-os az ami mar letezik, majdnem ott vagyunk es onnantol mar trukkozni sem kell)