• ozimak
    #28
    Jó, lehet hogy én is túloztam. DE! Párhuzamot vonni a középkor és a ma között azért erős lenne. Több szempontból is. Kevés cigánynak lenne keze pl.
    Itt most a kontextus inkább a véleménytöbbségről szólt mint "ideológiai igazságról". Meg tegyük a szívünkre a kezünket! Mindenki tisztában van vele mi folyik itt az országban! Ugyanúgy ahogy tisztában vagytok a politikusok lopásaival, ugyanúgy tisztában kellene legyetek a cigánybűnözés problémájával. Ha az egyiket letagadjátok, akkor onnantól kezdve hiteled veszted minden értelmes (nyitott szemmel járó) ember előtt.
    Hogyne kellene már??? Nem látod hányan még magát a problémát sem veszik észre? Vagy nem akarják... Akkor a te logikádból kiindulva sajnos kevés az a bizonyos ész.
    Megoldás?
    1. Nem az én dolgom. Viszont mint szavazó állampolgár, aki rendesen fizeti az adókat/járulékokat 18 éves kora óta, elvárom hogy megoldják helyettem a politikusok akiket én is fizetek!
    2. Azt tudom mi NEM az! Az "adjunk még több pénzt" biztos nem az. Hogy aztán ugyanúgy láthassuk őket a híradóban ahogy 10en halálra vernek valakit poénból. pl....
    Eddig is kapták a családit, segélyt ugyanúgy mint mindenki más. Eddig is és ezután is ott lesz a lehetőség iskolába járni mint nekünk. Nincs kiírva az iskolák kapujára, hogy: "kivéve cigányok". Mégis arányaiban nézve náluk valahogy nem alakult ki a(z elmúlt 30 évben sem) "legyünk normálisak" érzés. Persze köztünk is van bőven bűnöző sajnos, de az arányok szinte összehasonlíthatatlanok. Miért van ez szerinted? Miért van az szerinted, hogy náluk az a jó példa ha valaki legalább egyszer már megjárta a börtönt? Régen is voltak itt cigányok, nem volt velük semmi baj. Ez a hozzáállás az utóbbi 20-30 évben alakult ki ennyire drasztikusan náluk. Már nem dívik zenészcigánynak lenni, már nem elég köszörűsnek lenni vagy ószeresnek. Most a kés, a drog és a nők futtatása a menő (mint azt láthattuk épp a múltkor kapták el a brigádot akik nőket futtattak németországban vagy svájcban). Gyönyörű evoluciója a gondolkodásmódnak és szépen mutat előre a cigányság fejlődése felé! Szerintem a megoldást amúgy nem nekünk kellene "kitalálnunk"... Hanem a cigányoknak kellene kevesebbet bűnözni és többet tanulni! Ennyi... nem kell hozzá még politikusnak sem lenni, hogy ezt a képletet megoldjuk.
    Te milyen megoldást tudsz egy olyan problémára ami saját magát generálja? Pénz? Mégtöbb pénz? Külön iskolák? Minek?? Ki merné őket tanítani szerinted miután rendszeresen verik, leköpik és inzultálják a tanárokat (többször is volt a tvben is)? Saját cigány tanárok? Esetleg... ha találsz annyit, hogy régiónként legalább egy iskolára valót összeszedj. De szerintem ők is vannak annyira normálisak (mert vannak, mint mondtam), hogy nem sokáig bírnák. Ezt kívülről nem lehet megoldani az tuti. Csak erővel. Pl. elvenni a bűnöző családok gyerekeit már kis korban, kiszakítani a miliőből és taníttatni. Ezt lehet. De amíg az EUban vagyunk ilyet még gondolatban sem lehet. Rögtön 17 különféle civil szervezet és 30 különféle mindenhájjal megkent ügyvéd adna be keresetet az állammal szemben és meg is nyernék. Aztán a gyerek mehetne vissza a bűnözők közé akik még egy jókora "kártérítést" is kaphatnának.
    Biztos vagyok benne, hogy egészen addig amíg (az itt is írogató) egyes embereket nem éri atrocitás addig a véleményük nem fog változni.
    Amíg nem titeket kapnak el a blahán vagy valahol vidéken addig megy az önkéntes ombudsmankodás a "tömegek" szimpátiájáért.
    De amíg élek nem fogom tudni megérteni, hogy hogyan tudtok olyanokat védeni akik a saját kislánya előtt vertek halálra egy köztiszteletben álló tanárembert, majd most még ők kapnak kártérítést. Ez 2020? Itt tartunk? Ez az igazság? Ez a törvény? A jog? Ez kell nektek? "Mindenki szarjon rá addig amíg nem vele történik meg." Tényleg ez a jó hozzáállás? Ezeket védjük? Meg akiket most kaptak el luxusautókkal meg 3 centi vastag fuxokkal, többmillió készpénzzel... Úgy futtatták a lányokat kint, hogy halálosan megfenyegették őket és elvették mindenüket. Ezeket kell védeni? Ők a szegregáltak? Egy ideig tele volt velük az 1es villamos vonala ahogy minden állomáson (de főleg ugye a híres neves hős utcai résznél) szipuztak, drogoztak, tűvel szurkálták az utasokat. Sorolhatnám... de szerintem mindenki tisztában van vele, csak a 21. század vívmánya sokaknak nagyon bejön: "Társadalmi igazságosság" ami valójában csak elméleti síkon "működik". Mint a kvantumfizika.