• wraithLord
    #8
    Asztali gépre igazából akkor nincs szükség, ha az embernek nem kell csúcsteljesítmény, ami valljuk be, az emberek nagy részére igaz, mert a legtöbb PC, legyen az magán vagy céges, kb. alsóközépkategóriás (browsing meg office), ami nem indokolná az asztali PC kivitelt, főleg most, hogy gyakorlatilag miditorony helyett akár egy mobiltelefon is állhatna az otthoni vagy munkahelyi desktop setupban mind hardver mind szoftver szempontból (minden kezd online-ná válni). Ha a szoftverkörnyezet is tényező, még mindig ott vannak a laptopok vagy nem mobiloprendszeres tabletek.
    Manapság már egy telefonra is lehet normális perifériákat kötni (külső monitor, billentyűzet, egér), szóval ez az előny, a kényelem és optimális munkakörnyezet elvileg már nem az asztali PC kiváltsága. Más dolog, hogy nagyjából senki se használja ki.

    Az asztali gépek létjogosultsága addig megmarad bármi mással szemben, amíg a teljesítmény nagyban függ az eszköz hőleadó képességétől. Az asztali gépek hardverkomponenseinek a legnagyobb a felülete, az asztali gépbe lehet belerakni a legnagyobb és leghatékonyabb hűtőket, tehát mindig az asztali gép lesz a lehető legnagyobb teljesítményű eszköz.
    Másik előnye, hogy sokkal több és sokkal többféle kimenet és bemenet van rajta, mint akármilyen más eszközön.
    Harmadik előnye pedig az ár, sokkal olcsóbban össze lehet dobni asztali PC komponensekből egy hasonló teljesítményre képes asztali gépet, mint amennyibe a hordozható alternatívája kerülne.
    Negyedik előnye, hogy tovább bírja, részben a jobb hűtés, részben konstrukció (nem kompakt), részben a szerelhetősége, fejleszthetősége miatt.