• TokraFan
    #15
    Tévedés. A tablet egy dedikáltan médiafogyasztó eszköz, semmi másra nem jó. Netezni, jücsüböt, képeket nézegetni, esetleg a szociális médiás marhaságokat nyomkodni jó. De már egy levelet nem tudsz megírni rajta rendesen, egy üveglapon nem lehet gépelni (nyilván lehet bizonyos szinten, de én munkáról beszéltem). Kijelzője is apró egy monitorhoz képest, az egeret pedig a tapizás semmilyen szinten nem képes kiváltani, maximum az ikon nyomkodás szintjén.
    A PC eladás azért csökkent, mert azok, akiknek eddig sem kellett másra, mint netezni és jücsüböt bámulni, azoknak tökéletesen megfelel a telefon is erre a célra, nekik valóban felesleges a PC. De ha már szövegszerkeszteni akar valamit és kinyomtatni, jobban jár egy PC-vel, ahol rendes billentyűzeten, nagy monitoron, kényelmesen, hatékonyan meg tudja ezt oldani. Nem beszélve a komolyabb alkalmazásokról, grafika, videószerkesztés, programozás, egyebek. A szoftverellátottsága is fényévekkel jobb a PC-nek, a telefonos/tabletes aplikációk 80%-ka komolytalan, ami viszont ér valamit, azok PC-s verziója is jellemzően sokkal többet tud (igen kevés esetben van ez fordítva).

    Megjegyzem, a PC eladások legjelentősebb részét eddig is a céges eladások jelentették, bár ez elsősorban a brand gépek gyártóit érinti, de ez most lényegtelen. Soha nem fognak egy cégnél tabletekkel szenvedni, ez már tény, a tablet töübb éves termék és egyáltalán nem terjedt el céges környezetben, de újabban arról is cikkeznek, hogy a tablet láz a magánembereknél is lecsengett, mert jóformán semmi értelme nincs egy telefonhoz képest. Ahogy a cikk is említi, amint nem volt elég a médiafogyasztás és komolyabb dolgokra volt szükség, el is hasalt a telefónia, PC-t kell venni.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.14. 00:41:06