The Medium - next-gen horror a Bloobertől
  • grebber
    #1
    A 2020 május 7-ei Inside Xbox-epizód egyik legkellemesebb meglepetése a Bloober új horrorja, a The Medium volt. A játék zenéjét nem más szerzi majd, mint a Silent Hill-sorozatot is jegyző Akira Yamaoka.

    A The Medium a nyolcvanas évek Lengyelországában játszódik, mi pedig egy médiumot alakítunk, akit egy gyermek meggyilkolásával kapcsolatos látomások gyötörnek. Hősnőnk egy elhagyatott hotelbe utazik, hogy kiderítse ennek az okát, amiről tudjuk mind, hogy mennyire jó ötlet tud lenni - főleg úgy, hogy Marianne viszonylag könnyedén (értsd: töltőképernyő nélkül) utazgat a mi világunk és a túlvilág között.

    A játék az Xbox Game Pass felhozatalában is helyet kap.



    A Bloober Team (akik amúgy az Observerből is készítenek egy PlayStation 5, Xbox Series X verziót…) úgy gondolja, hogy a PlayStation 4 és az Xbox One nem kapta volna meg a teljes elképzelést a The Mediumból.
    Az Inside Xboxon több játékot is bejelentettek, illetve megerősítettek a már ismert címekből minimum egy Xbox Series X verziót (de azóta pár cím, pl. a Scarlet Nexus és a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 is megerősített egy PlayStation 5 verziót, az előbbinél pedig a PlayStation 4/Xbox One/PC triót is megnevezték), de volt ott két kivétel. Az egyikük az echte H. R. Giger-stílusú Scorn (eddig csak PC-re tervezték, de most már Xbox Series X kiadás is készül), a másik pedig a Bloobertől a The Medium – ezek esetében szó sem esett a kurrens-gen változatról!
    Wojciech Piejko, a játék vezető tervezője a GameSpotnak elmondta, hogy a The Medium első koncepciója már 2012-ben megszületett. Azóta változtak az elképzelések, de szerinte csak a next-gen konzolok lesznek képesek arra, hogy megfelelő kivitelezésben részesülhessen a pszichológiai horror, aminek nem csak a Bloober Arkadiusz Riekowskija ír zenéket, hanem a Silent Hill franchise-zal nagyot menetelő Akira Yamaoka is.
    Piejko most még nem beszélhet a játék szerintük legfontosabb funkciójáról, de a játékmenetet mechanikáját olyan két világ köré építették fel, ami teljesen nem működne a kurrens-gen konzolokon. Ez pedig szerinte megkülönbözteti majd a többi játéktól a The Mediumot, és ennek még valamilyen szabadalma is van. Ezért készíti a lengyel stúdió a játékot Xbox Series X-re és PC-re. Végül pedig az SSD-t is dicsérte, aztán a konzol teljesítményéről is elismerően nyilatkozott.
    A The Medium az év végén érkezik Xbox Series X-re és PC-re. Lehetséges, hogy ez a játék nem kap PlayStation 5 verziót (vagy csak egy év múlva). Talán pont azért, mert ezt a csapatot is felvásárolhatta már a Microsoft az Xbox Game Studios-bővítés érdekében? Nem lepődnénk meg ezen sem.

    info: Gamekapocs & thegeek.hu
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.05.12. 19:22:29