• camper
    #7
    "Te tényleg ennyire buta vagy?"

    Még az sem kizárt, de ez egyben téged is mínősit, ugyanis én világosítottalak fel a személyszállítás alapjairól. Mint pl. hogy mi az eltérés fuvarszervező és taxivállalat között, hogyan fog eltűnni a taxisofőr az utakról és hogy mi is a taxiszolgáltatás és hogy ehhez a kormánytekergetésen kívűl milyen további kötelezettségek és költségek tartoznak.
    Ezek az alapok, ezek egyikéről sem volt fogalmad - és jól érzékelhetően még most sem sikerült megértened - ehhez képest már vagy a századik behegyzést ejted az uberes témákban, tényként tálalva felkészületlen meglátásaid.

    Sőt, továbbmegyek, már az alapok alapjaival sem vagy tisztában. Magyarországon - és még meglepően sok országban - lézetik olyan, hogy Munka Törvénykönyve. Ebben meg van határozva minimálbér, sőt meglepően sokaknak még a garantált bérminimum is. Te azt hiszed ezt buta emberek mókából alkották meg? Vagy hogy ez a taxisoknak nem jár? Vagy azt hiszed, hogy a taxis azért ül kinn éjjel kettőkor az utcán mert nem tud aludni? Vagy mit hiszel itt Európa közepén európai vállalkozóként, ezt meséld már el. Neked, veled együtt az egész IT szakmának jár a minimálbér és a garantált bérminimum, mindenkinek mindenhol a tesco árufeltöltőn át a bankigazgatóig, a taxisnak valamely megmagyarázhatatlan okból nem.

    Ha ezt igy gondolod - amit be kell láss, hogy egy blődség - akkor meg kell kérdezzem, hogy mit képzelsz te magadról?!? Mi az, hogy te nem árversenyzel, mi az hogy téged a gonosz hatalom bevéd, és én nem kaphatom meg a te termékedet olcsóbban, én miért nem hozhatok ide elesett országból egy indiait aki ugyanazt a melót amit te csinálsz fél kézzek elvégezné havi 90 ezerért? Hmm? Mi az hogy te lobbizol a narancsárgáknál, hogy neked be legyen védve a munkahelyed, hmm? Miért nem árversenyzel, mindenki árversenyezzen csak te nem? Ez a innovatív liberalizmus?

    Nem, tételezzük fel, hogy ezt átlátod. Ebben az esetben már csak egy dolog lehet. Hogy te annyira felkészületlen vagy témában, hogy azt hiszed a taxiforgalom és az ahhoz tartozó költségek egy légből kapott illuzió, tele véletlenszerű számokkal és képtelenség kiszámolni adott helyen mennyinek is kell lennie, hogy minden feltétel teljesüljön. Elárulom neked, centire ki lehet számolni, akár évekre előre is, meglepően pontosan.
    Sőt, azt is elárulom neked, hogy a központi árszabályozás nem a budapesti taxisok privilégiuma, ahogyan te azt képzeled és sok helyen felhangon hangsúlyozod is, ez Európában bevett gyakorlat.

    Taxiszabályozások Európában

    Feltételezem ők is szintén mind hülyék és nem értenek hozzá és ezeknek az önkormányzatoknak lövésük sincs, hogyan kell ezt a kérdést kezelni. Ilyet már el sem várok termlészetesen, hogy az árakra is vess egy pillantást, hisz bár sok átfedés van, de egyik sem egyezik a mi helyi helyzetünkel, de azért annyit igenis halkan hozzáfűznék, hogy a budapesti taxi még most sem érte le az 1 euros kilométer díjat.

    "te nem szereted az Uber által generált konkurenciát"

    Biztos, hogy tisztában vagy konkurencia a szó jelentésével? Azt nem konkurencia, ha én rádnyitom a cégemet, bejelentési, engedély és jarulékfizetési kötelezettség nélkül hanem bűncselekmény. Te lennél a leghangosabban kiabáló, hu-huu álljon meg a világ, valaki jöjjön ide és gyorsan védjen meg, ha jól tippelem még a Fókusznak is nyilatkoznál, hogy téged micsoda jogtalanság ért. Egy biztos, hogy a konkurencia szó a szádból nem hangozna el.

    "Akkor most mi a helyes irány szerinted? A magyar taxit vezető sofőr és a kaliforniai is legyen alkalmazott mind egy szálig? Legyen minden szállítmányozó is az? Legyen mindenki az? Éljen a szocializmus?"

    Vállalkozóként még ezt sem tudod? Hát meg van határozva az irány. Európában van egy elképzelés, ez a helyes, ezt követjük. Te vállalkozó vagy alkalmazottakkal neked olyan lehetőséged itt nincs Európa közepén, hogy te a minimálbér alatt adsz fizetést. Ezzel még nem szembesültél soha? Meglepődnék. Ha nem tudsz ennyit kitermelni a vállakozásodból, akkor le kell húznod a rólót. Ez van.

    Ehhez képest, hogy neked van egy ilyen kötelezettséged itt Európában, te azért lobbizol, hogy ide jöhessen egy amerikai cég amely semmiféle szabályozást nem tart be, nemhogy nem tart be, követeli, hogy az európai szabályozást igazítsák őhozzá. Neked ez nem b@ssza a csőrödet? Próbáld már ezt megcsinálni Amerikában, az unokádtól elvesznek mindent, nemhogy tőled.

    Mindezt úgy, hogy ennek a teljes társadalmi réteg bruttójának a teljes 25%-át átcipeli egy másik kontinensre. És te gőzerővel győzködsz fűt-fát, hogy ez innovácíó, ez qrva jó, ez a jövő. Ha végiggondolnád, ha felfognád, hogy ez a brutto 25%-a mit takar, már akkor csendben kellene maradnod. Ebből a Marsa szállást lehetne finanszirozni.

    Nekem akkor lesz pénzem, ha neked van. Neked pedig csak akkor, ha nekem is van. Te pedig követeled, hogy valaki álljon be közénk és egyikünktől folyamatosan vegye el a teljes egész egynegyedét.

    Bocsánat, csak a sértő kérdésed alapján azt hiszem én is vehetem a bátorságot: Te nem tanultál matematikát?