• defiant9
    #36
    "Kiszáll tőlem a feleségem és megreszelnek 600 kilora, mert nincs az taxiórámban semmi?"
    Ha tudod igazolni hogy magáncélú használat volt akkor nem. Az esetek >99%-a nem ez.

    "van neked vállalkozásod egyáltalán?"
    Nincs, és soha nem is állítottam, hogy van, ezt csak te találtad ki.

    "Már meg is vagy reszelve."
    Ez már csak a rajtakapás/büntetési fázis, a folyamat eleje az hogy az online adatokból kiszűrhető hogy ki az aki gyanús mintázat szerint tevékenykedik. Hiába vergődsz, az online pénztárgép igenis plusz nyomás a régi rendszerhez képest. Vagy azt állítod, hogy tök hülyeség és semmit nem fehérít az adózási morálon, ugyanúgy csaltok, ahogy korábban is?

    "Tehát akkor lehetek fodrász. Nem tiltottak el tőle és van ollóm. Ezt írtad le újfent szó szerint."
    Igen, ez trivialitás, csak egy magad fajta ostoba talál ki olyanokat hogy ez nem így van.

    "én pedig felverhetek előtte egy sátrat és vághatom mindenkinek a haját fel annyiért amennyiért ő."
    Ez sincs így. Megint kitaláltál egy újabb baromságot, amiről lerí hogy az. Nem gondolod hogy kitaláció helyett arra kellene inkább reagálnod amit ténylegesen leírtam? Ja hogy az nem megy, mert arra nincs válaszod, ezért a kitalációkba menekülsz.

    "Hát Papa... nem kell füllenteni és akkor nem tudlak mivel szembesíteni."
    Mivel többszöri felszólítás után sem tudsz szembesíteni ebből az következik hogy te hazudtál. Ismered a mondást, a hazug embert hamarabb utolérik…. Ismét mondom, nem próbálj meg a számba adni olyan állításokat amiket nem tettem, akkor nem kerülsz folyamatosan ilyen helyzetbe.

    "De azt érted, hogy mindenhol - egész Európában - a helyi taxirendeletnek kell megfelelnie és ő ennek nem tesz eleget?"
    Akkor a kék pontokon mi zajlik? Mind jogszerűtlen tevékenység? Nem véletllenül az van hogy máshol belefér a szabályokba az Uber?
    Miért is lehet máshol olyan hogy az ár nem fix, hanem az Uber még önmagán belül is változtatja a kereslet/kínálat arányában?

    Ezt a modell-t hiányolom Budapesten is a vita eleje óta. És erre nem tudsz még mindig reagálni 35 hsz után sem. Többek közt ezért is veszítetted el a vitát.

    "Én nem is keresek annyit mint egy programozó, honnan veszed ezt a butaságot?"
    Ki állított ilyet? Idézd be. Vagy nem megy a szövegértés sem, vagy megint nicsenek érveid, és csak a fikciógyártás marad.

    " Én egész pontosan annyival keresek többet a minimálbérnél, amennyivel többet vagyok hajlandó elvenni - a nekem is járó - pihenő időmbő"
    Nem, ez ismét nyilvánvaló ostobaság. Ha kevés a fuvar(mert mondjuk az olcsóbb konkurencia elvinné előled, vagy csak ilyen az időszak), akkor 8 óra alatt alig keresel valamit, szilveszter este meg töredék idő alatt többszörös pénz jön össze. Belátható hogy ismét csak valótlanságot állítottál. A minimálbér változó szintje meg egyáltalán nem egy budapesti taxis átlagos jövedelemtermelő képességéhez van belőve.

    "Majd ha pótolhatatlan leszel annyit kérsz amennyit akarsz. Ha viszont pótolható akkor tessék elmenni a Tescoba árufeltöltőnek."
    A végletekben gondolkodás, az egyszeri ember ismérve. A munkaerő piaci kínálat alján vannak a könnyen pótólható segédmunkás jellegű tevékenységek, a tetején pedig a mély szaktudással/kreatív képeségekkel rendelkező emberek. A kettő közt is van tér. A taxisnak az alsó fertályban kellene lennie piaci alapon, a kartell ár biztosítja neki hogy több jövedelmet szerezzen ennél. Ez az ami hiba a rendszerben.