• camper
    #35
    "Na és hogy ellenőrződ hogy nem zsebbe ment a fuvardíj te fajankó? Úgy hogy kiszállsz, és vagy próbavásárlást tartasz, vagy nem kell költened a pénzt hanem csak figyelni a kiszálló utasokat és ha nem jelenik meg a rendszerben a tranzakció akkor a taxis csalt."

    Figyelj már, milyen vállalkozó vagy te, kényszer? Te azt hiszed, hogy a NAV távcsővel figyeli a taxisokat? Hogy ki szállt ki tőle meg ilyen hülyeségek? Kiszáll tőlem a feleségem és megreszelnek 600 kilora, mert nincs az taxiórámban semmi?
    Most négyszemközt vagyunk, nem olvassa ezt már senki, nekem nyugodtan elmondhatod: van neked vállalkozásod egyáltalán?

    Te nem tudod mi az a nyugtaadási kötelezettség? Az elöző hozzászólásomban írtam le neked. Nem hiszed el? Ez nem hit kérdése.
    Megint ez a butaság, ahogyan te ezt el tudod képzelni? A NAVos nem figyel távcsővel semmit - föképp egy taxist nem - beül, előveszi az igazolványát aztán elszámoltat. Elviteti magát valahova, átadja a pénzt és ahogy nyújtod a visszajárót de mindezt a nyugta nélkül ez az ügy itt már véget is ért. Már meg is vagy reszelve.
    Senki nem szaladgál utánad távcsővel, ezt valami kardozós akciófilmben láttad?

    "Most meg azt bizonygatod hogy tulajdonképp van nálad is minimálbér"

    Kezdesz szétesni, már sokadszorra nem tudod hogy min is vitázol. Itt én vagyok az egyetlen aki az elejétől azt mondja, hogy a taxisnak is jár a minimálbér.


    "Minden járműnek kell teljesíteni egy standard-ot."

    A műanyag gyerekjátékoknak is kell teljesíteni egy standardot. De mi köze ennek a taxihoz?

    "Nem, ez nem elégséges peremfeltétel. Azonban ha van autód, jogosítványod, köteleződ, nem tiltottak el korábban a szakmától akkor kb. lehetnél taxis.. Valójában (jó) fodrásznak nehezebb lenni mint taxisnak."

    Tehát akkor lehetek fodrász. Nem tiltottak el tőle és van ollóm. Ezt írtad le újfent szó szerint.
    Na ezért zseniális ez az általad imádott innovatív rendszer, arra is van megoldás ha rossz fodrász vagyok: majd lepontoznak.
    De addig is míg nem - állításod szerint - én elmehetek a szomszéd utcába, ahol a volt iskolatársnőm nyitott egy fordrászatot én pedig felverhetek előtte egy sátrat és vághatom mindenkinek a haját fel annyiért amennyiért ő. Ráadásul én leszek a trendi jó fej, ő pedig csak egy ilyen idejétmúlt, hagyományos fodrász akit én a modern fodrász jól kiszorítok a piacról.


    "Hagyományos taxis vállalkozó itt az aki az árkartell-nek/ben dolgozik, nem hagyományos az lenne aki más áron fuvaroz. Ez utóbbiak a budapesti piacról ki lettek szorítva, más városokból nem...Azokat miért nem másolod be ahol nincs?"

    Hát Papa... nem kell füllenteni és akkor nem tudlak mivel szembesíteni.

    "No és melyik ország ami fehér folt az Uber térképen?"

    De azt érted, hogy mindenhol - egész Európában - a helyi taxirendeletnek kell megfelelnie és ő ennek nem tesz eleget?

    "A taxis nincs jó pozicióban mert nagyon könnyű a munkája amit sokan el tudnak végezni, ezért piaci körülmények közt nem kérhet sokat. A programozó ezzel szemben jóval többet kérhet mert olyan szaktudással bír amivel kevesen. Ilyen egyszerű. "

    Én nem is keresek annyit mint egy programozó, honnan veszed ezt a butaságot? Én egész pontosan annyival keresek többet a minimálbérnél, amennyivel többet vagyok hajlandó elvenni - a nekem is járó - pihenő időmből, hogy hajlandó vagyok éjjel, vasárnap, ünnepnap tevékenykedni. Ezt szó szerint leírtam már neked egész pontosan ugyanerre a bejegyzésedre. Egész könnyen átlátható, hogy neked sejtelmed sincs mennyit keres egy taxis. Illetve az rajzolódik ki, hogy te annak a többszörösét képzeled mint ami valójában egy taxis keresete. Hogy honnan veszed ezt a magas összeget azt nem tudni, ugyanis nem vagy taxis, én rálátásod szintje alapján a Blikk magazinra tippelnék.

    De ha már ismételgetsz akkor én is.. ha már egymást elemezzük akkor engedd meg ezt nekem is. Mert érdekesnek találom azt, hogy te sikeres IT vállalkozóként hetek óta a taxizás lelkivilágról vitázol egy taxissal. Tehát ha te valóban olyan jó lennél a szakmádban ahogy itt előadod magad akkor neked nem az sg.hu fórumon kellene dumcsiznod egy taxissal, hanem jelenleg a szilicium völgyben kávéznál Elon Muskal.
    De meggyöződésem, hogy semmi sem lehetetlen, még kicsit képzed magad és biztosan eléred a célt.

    Majd ha pótolhatatlan leszel annyit kérsz amennyit akarsz. Ha viszont pótolható akkor tessék elmenni a Tescoba árufeltöltőnek.