• camper
    #3
    De ezt miért irod le robert? Van neked egy ilyen feladatod a világban, hogy bevédd a szegény ubert? Szegény uber, mindig bántják, vajon miért..? Annyira szegény ez a cég, hogy a legsikeresebb mexikói drogbáró nem tud ilyen hozamot termelni.

    Lejön egy cikk, mely felfedi a céggel kapcsolatban a valóság egy kis szeletét - 10-ből 1 cikk ilyen, 9 ennek az ellenkezője - erre egyből megjelennek akik elkezdenek okoskodni, hogy hát az nem is úgy van, mert az uber jó, csak a gonosz szabályozás meg a gonosz hatalom elnyomja szegényt meg különben is Orbán Viktor is gonosz.

    Nézd vissza bármelyik cikket, bármelyik oldalon, olvasd el a kommenteket, csak a tükörképeddel fogsz találkozni. Akikbe van egy ilyen késztetés, hogy szót emeljenek a cégért. Én tudom ez a késztetés honnan ered, de neked/nektek felnőtt emberként nem kellene egy pillanatra megállnod és végiggondolnod, hogy miért is ragadok én billentyűzetet és kezdem védeni ezt a retek céget?

    Ráadásul azt is ferdén teszed, hisz ez a történet nem annyi, hogy kinek a tulajdonába van az eszköz. Ez a történet arról szól, hogy a te eszközöd felett ki rendelkezik, te vagy az uber? Elárulom: az uber. Ha viszont az uber rendelkezik a munkavégzéshez szükséges eszköz felett, akkor tartsa fenn ő. Sőt, kezdjük az alapoknál: már az elején ő is vegye meg. Aztán olyan árat irat ki a műszerfalra a taxissal/uberessel amilyen árat ő helyesnek gondol. Csak a taxis/uberes kapja meg a munkabért - legyen az csak az épp aktuális minimálbér - heti 5 nap/8 óra és minden sallang amit a helyi munka törvénykönyve előír.

    Gondolod neki ez úgy üzlet lenne? Dehogy lenne. Aznap húzza le a rolót ahogy erre rákényszerítik.
    Az uber a te vállalkozásod árán vállalkozik, 0, azaz nulla befektetéssel. Ráadásul még feltételeket szab, szabályoz, vezérel, meghatároz és irányít.

    Erre jösssz te - a tükörképeiddel karöltve - és elkezded az uber bizonyítványát magyarázni.
    Volt itt figura aki a kommentjeiben már ott tartott, hogy hatóságnak képzelte az ubert. Az amerikai ubert, itt Európában. Szerinte, azok akik dízel autókkal lépnek az uber kötelékébe azok mind fizessenek az ubernek(!) havonta büntetést, egész addig míg nem vásárolnak környezetkímélő elektromos autót.

    Emberek élnek ilyen gondolatvilággal a fejükben, hogy te a késztetést honna szeded azt én tudom, de ez a figura hol, melyik iskolában tanulja ezt vajon? Vannak a mi iskoláinkban tanárok akik ilyen gondolatok mentén tanítanak? Mert a facebook egy dolog, előbb utóbb fel lesz darabolva, de ha nem akkor kihúzzuk a netkábelt és a facebook volt nincs, az összes ereje ebben rejlik.
    De a tanárokkal mit kell kezdeni, akik erre a ferde gondolatmenetre okítják a mellettünk élőket?