• camper
    #29
    ""Szó szerint ezt állítod. Bárki lehet taxis, ha van a garázsában egy autó."
    Idézd be hol írtam ezt. A nyilvánvaló gerinctelen hazudozás szintjére süllyedtél. A becsületes taxis mintapéldánya"

    Hát ezt állitod, ez tény. De ha nem akkor ird már be az uberdriver TEÁOR számát, hadd értse már meg a világ szerinted kik is azok az uberdriverek és milyen tevékenységet folytatnak.

    "Ez is egy relatíve új rendszer. Erre azért volt szükség mert egyébként a taxisok fekete fuvarokat csináltak, óra és számla nélkül."

    Egyre távolabb evezünk felkészületlenséged tengerén. Nekem - és még meglepően sok vállalkozásnak - már két évtizede van olyanom, hogy pénztárgép. Igy néz ki. Van benne fekete doboz is adómemóriával. Sőt, még ezelött is volt, csak akkor még duplapaíros volt. Plombálva van, tilos megnyitni. Az adóhivatal olvassa ki az adatokat. Senki más nem nyúlhat hozzá. Sem ehhez a kütyühöz, sem az adatokhoz. Nem tudom hány ilyen készüléket láttál uberes utazásaid során, de lennének tippjeim:-)

    Sose volt egy kedves liberális cég sem amely felajánlotta volna, hogy ő leveszi a NAV válláról a terhet, segít neki és majd organizálja az adatokat. A saját adatait:-D
    Én jópár évtizede vagyok vállalkozó, valahogy az adóhivatal részéről sosem tapasztaltam azt az igényt, hogy ezeket az adatokat helyettük más kezelje.

    "Egyébként nyilvánvalóan az Uber is kitiltja"

    Kicsodát? Azt se tudja, hogy van e jogosítványa. Ahogy azt sem, hogy mennyien használják azt az elérést. Ahogy azt sem, ha valakinek több van. Már te is hatóságnak képzeled az ubert mint itt az elöbb valamelyik futóbolond? Az uber nem egy auditált cég, nem kap értesítést a hatóságoktól - és nem is közöl velük. Csak amihez épp kedve van. Ha nincs, akkor nem.

    "cselekmények szempontjából tökéletes irreleváns hogy köz vagy magánterületen történt, ugyanúgy a bünti jár érte"

    Ha bizonyítást nyert. De egy büntetőeljárás ott kezdődik, hogy ki ment a másikhoz. És ha az eljárás folyamán ennél több információ nem kerül elő, akkor ezen egyszerű kérdés mentén is fejeződik be. Mégiscsak azt ajánlom kérd ki előbb egy jogász barátod véleményét, mielött egy kalap alá veszed a köz és a magánterület, miközben ez a két fogalom okkal létezik, ezek nem szinonimák.


    Figyu, csak egy szolid kérdés... Te nem félsz attól hogy ezeket a szösszeneteid az alkamazottaid is olvasgatják és kezd feléledni bennük a gyanú, hogy ezen a viharos tengeren az ő kapítányuk nem is biztos, hogy a helyes irányba kormányoz? Nincs egy ilyen félelmed?