• camper
    #23
    "Az Uber kivonult Magyarországról, mivel ellehetetlenítették a működését éppen azzal hogy bele akarták terelni az sofőröket az engedélyes kartell tevékenységbe. Más országokban működik, ott a szabályok adta keretek megengedik."

    Ez az az árkartell ahol arról fantáziálsz, hogy a gonosz taxivállalatok a gonosz hatalommal karöltve a gonosz taxisok érdekeit tartják szem elött a tök rendes uberrel szemben? :-DD

    Ez a megfogalmazás: "engedélyes kartell" :-) Istenem... én már mondtam neked, hogy ne erőltesd. Nem kell minden témához értened, ez valami kényszer, hogy mindenhez hozzászólsz? :-)

    Extra fekete pontot kapsz tőlem azért, mert Magyarországot degradálod folyamatosan, úgy előadva a történetet mintha mi egy elmaradott ország lennénk. De legyünk nagyvonalúak és ezt tudjuk be a teljes tájékozatlanságodnak és nem másnak, mindenhol, mindig is engedélyköteles tevékenység volt és lesz is a személyszállítás. Ez nem egy ungarische Wirtschaft ahogy te itt előadod magad a nagyvilágnak.
    Az hogy engedélyköteles az evidens, sok helyen - nálunk is - még képzéshez is kötött. Ausztáliában egy ház ára egy taxiengedély kiváltása, ezt nem a gonosz taxislobbinak fizeted te okos, ezt az állam kapja és ő is szabja neked feltételül. Erre jön a tök rendes uber és elkezd kétharmad áron szolgáltatni arra hivatkozva, hogy ő nem is taxi? Hát itt az államnak van felelősége ebbe belenyúlni, neki kutya kötelessége aznap - nem évekkel később és ímmel-ámmal - megállítani a folyamatot.

    Én vegyek euro6, biztonsági szintet, csomagtartó méretet teljesítve vagy csak nemes egyszerűséggel egy elektromos autót 12M Ft-ért, aztán jön az uberdriver - még csak nem is féláron, hanem kétharmad áron - a 16 éves diesel Opel Omegájával amit már tiz éve kibasztak a taxik közül - a kocsit és a gyereket is - amely légzsákot sosem látott és ő a jó fej? Ráadásul a te igényeid miatt baszták ki a taxitól, ez a te felhasználói igényed volt, mert rendetlenkedett, nem fizetett adót, árat drágított és igy tovább. Te követelted, hogy ezek tűnjenek el az utcáról. Most meg beülsz hozzá és együttérzel vele? Hát nem vagy egy következetes ember.

    Ráadásul minden hülyétől azt olvasom, hogy az uber zöld. Mitől zöld? 2014 óta végzi mindenféle engedélyek hiányában a tevékenységét, bármivel ami gurul. Neki mindegy mi az, egy a fontos, hogy legyen elektronikus fizetés, semmi más.
    De továbbmegyek, az Opel Omegás gyerek legalább pénzért megy ki, ennél a helyedben egy kis logikával sokkal rémísztőbbnek tartananám azt az 50+ palit aki egy X5 BMW-el tolta az ubert. Azt hiszed az a pali pénzért megy ki?
    Az a pali a te gimnazista lányodra pályázik - vagy a fiadra a modern idők jegyében - te meg beülteted hozzá? Aztán ha gáz van lepontozhatod? Őszintén, neked elmentek otthonról?

    Az Európai Bíróság döntése 2017-ben, hogy az uber taxiszolgáltatást nyújt, igy egész Európában a taxiszabályozások érvényesek rá. Megjegyzem ezt nem 3 évvel a tevékenység megkezdése után kellett volna meghozni, hanem aznap, nem kellett volna semmi mást tenni csak megkérdezni egy taxist. Ne félj, ha te bárhol engedély nékül végzel bármilyen tevékenységet aznap megreszelnek, az uber még mindig köztünk van és tevékenykedik a szürke zónában. Mit gondolsz miért? És te a taxisokra mutogatsz, hogy korrupció? A taxisok miből te okos?:-) Hát az ubernél van a 100 milliárd, az összes költsége ebben merül ki, hogy kiket kell megfektetni, hogy minél tovább tudja végezni a tevékenységét és hogy újságírókat verjenek át kamuhírekkel, hogy azok minél szebb dobozba csomagolják számodra a céget.

    Te meg diplomás vállalkozóként eszed. Birkózól egy taxissal és foggal-körömmel véded a céget, mi vagy te valami uber aktívista? Tényszerűen mondasz blődségeket, annyira fontos ez neked:

    "Az Uber platformja azt biztosítja hogy a vevő/adóhivatal garantáltan kapjon számlát. Természetesen az EV sofőrök adószáma fog rajta szerepelni, ez trivialitás."

    Hogy adna számlát műkődési engedély nélkül? Miről, milyen tevékenységről számláz, ki ő?
    A fodrászod hogy adna neked számlát, ha nincs is kiváltva az iparja? Hülyének nézel magad körül mindenkit?