• camper
    #17
    "Az Uber a diszruptív innovátor, a Főtaxi a hagyományos társaság a rendszerben"

    :DD

    Figyu... elmondanád nekem a nem hagyományos taxi - ennek az ultramodern jövőbemutató taxinak amire állandóan utalgatsz - TEÁOR számát?
    Minden bizonnyal nem okoz majd nehézséget diplomával a zsebedben kikeresni a listából. Tehát, milyen számon is fut ez a szolgáltatás az adatbázisban?
    Neked van. Nekem van. A villanyszerelőnek is van. A Mercedes gyárnak is van. Mindenkinek van aki gazdasági tevékenységet szeretne folytatni.
    De ennek a ahogyan te fogalmazod "nem hagyományos taxinak" mi a teáor száma? Ird már le, hadd ismerkedjek meg a céggel közelebbről.


    Láttál az uber autóiban taxiórát? Pénztárgépet? Adómemóriával, fekete dobozzal? Láttál náluk áfá-s számlatömböt? Nyugtaadási kötelezettséget mi alapján teljesítik? Kinek, hova, ki küld és mit?
    Nekem ilyenem van. Neked is. Mindenkinek van. Az uber az ki a tököm, hogy neki a felsoroltak egyikére sincs szükség itt Európában és ezt már 6 éve tudja tolni? Hmm?
    Megmondom mit láttál az uber autóiban: egy 5000Ft-os androidos mobiltelefot.
    Tőled vissza kéne venni a diplomádat.

    A személy és teherszállítás mindenhol a világon - nem csak azokban a városokban amiket itt felsoroltam neked, - ezek csak azok a városok ahol szabályozva van a tarifa és ha ránézel a városok listájára beláthatod, hogy egyik sem Kuala Lumpur - tehát mindenhol engedélyköteles tevékenység és mindenhol szabályozva van, immáron kétezer éve.

    Az elején a vitában egy stratégiád volt: mivel én vitáztam egyedül mindenkivel szemben és én ráadásul csak egy darab buta taxis vagyok ezért nem is kérdés: nekem nem lehet igazam, a világ nálam bizonyosan jobban tudja. Olyan betonstabilan ontottad a butaságaid végtelen sorát ezzel kapcsolatban, eszedbe sem jutott egyszer sem, hogy talán mégis csak te érted ezt az egész ügyet félre.
    Az évek alatt szép lassan kiderült a döntő többség számára, hogy az egész semmi más csak felfújt lufi, egy nagy és szép dobozva csomagolva de ez a doboz tartalom nélküli. Ők mind kihátráltak a vitából, de te még mindig itt tolod és statisztikákat másolgatsz meg 1933-as cikkeket, meg level5-öt magyarázol, meg Birodalmi Lépegető taxikat vízionálsz, amik majd ingyen visznek ki a reptérre és természetesen mindegyikben lesz ingyen wifi is.

    Csak hogy fordult a kocka. Már nem csak velem kell vitába szállj. Ezeknek a városoknak a vezetőivel mind. Sőt, az egész Európai Unióval vitatkoznod kell. Nem akarlak elkeseríteni, de itt még nincs vége.
    Jelen állás szerint már a Kalifornia állam vezetőit is meg kellene győznöd hogy valamit nem jól látnak.


    De fogjuk rövidre... tehát mi ennek a modern taxinak a teáor száma?