• defiant9
    #10
    "nincsenek taxis cégek."
    Tévedsz megint. A cég nem attól lesz cég hogy csak alkamazottjai lehetnek. Ezért vállalat az Uber is, ezért lehet arról vitázni hogy alkalmazotti formában kell-e mindenkit foglalkoztatnia.

    "Ha igy lenne akkor árversenyezzenek, hát engem hol érdekel? De nincs ilyen."
    Alaptétel szerint mindenki árversenyben lép a piacra, kivéve ha árkartellbe tömörülnek ahogy azt pl. a Budapest taxisok teszik, hatósági asszisztenciával.

    "Hát épp ő az aki nem árversenyzik"
    Dehogynem, olcsóbban lehet tőle megvásárolni a fuvarozást. A vevőket pedig ez érdekli. A taxisok éppen ezért prüszkölnek mert nem állt be a kartellbe hanem az ő egyeztetett áraik alatt viszi el az utasokat, ezzel a piaci mechanizmusok miatt értelemszerűen a hagyományos taxisok piacot veszítettek. A vevők viszont jól jártak a versennyel, több pénz maradt a végén a zsebükben. Igen ez a pénz a taxisok zsebéből hiányzott, annyit kaptak csak a munkájukért amit az a piacon ért, ez az ami nem tetszene neked.

    Vegyük észre hogy ismét nem válaszoltál a tévedéseidet bizonyító tényekre: tulajdonjog, lengyel helyzet. Ismét csak felsültél, és sunyi módon menekülsz amint lelepleződött hogy mekkora blődségeket hordasz folyamatosan össze csak hogy védd a taxis mundérod.

    "Tényszerűen kijelenthetjük: a személyszállításhoz csakis te értesz"
    Ez nincs így, amit kijelenthetünk hogy te a fentiek miatt vagy elfogult, torzítasz, hazudsz.