• kvp
    #3
    Ez kb. ugyanaz, mint a Chrome tevekenysegnaplozo rendszere, ami a biztonsagos bongeszes opcio alatt kapcsolhato be. Ez semmi mast nem csinal, csak minden oldal eseten megkerdezi a Google-t, hogy biztonsagos-e. Ehhez csak el kell kuldenie minden letoltott url-t a Google szervereinek. A xiaomi ugyanezt csinalja csak a Google helyett a sajat szerverukre kuldik. (meg kulon ki is emelik a bejegyzesben, hogy a Google-nak _nem_ kuldik el)

    A bongeszesi log szinkronizacio pedig a Google Chrome login-nak felel meg, bekapcsolt bongeszesi tortenet (es konyvjelzo) mentesessel. Csak lemasoltak a Google Chrome feature-eit es valamiert nem tettek kezzel kikapcsolhatova oket. Ez utobbit potoljak most. (lehet lustasag, lehet szandekos, nem bizonyithato egyik sem)

    ps: A base64 az nem encryption (titkositas), hanem encoding (kodolas). Szinte minden titkositas valamilyen kodolast hasznal, de a nem titkosito kodolasok fix szimmetrikus kulcsuak, tehat minden adat barmikor oda-vissza atalakithato az algoritmus ismereteben, kulso kulcsok nelkul. Azt utf-8 is encoding mint ahogy az ascii is az. (kell hozza a fix es szimmetrikus kulcsu ascii karakter tabla, hogy ertelmezni tudjuk) De ugyanigy a BCD formatum is encoding. (raadasul tablazatos vagy algoritmikus modszerrel is feloldhato)