• kvp
    #8
    "De mi a baja AMD 12-16 magos processzoraival?"

    Az aruk. Ha barmelyik ceg gyartasi aron, profit nelkul adna el neki a procikat akkor semmi gondjuk nem lenne. Az alap samsung arm procik is azert mentek, mert sajatot gyartatni jelenleg olcsobb. Igy az arm licensz dijon felul csak a gyartas koltseget kell kifizetni a beszallitonak, minden mas eddigi dij megmarad mint haszon. Ha a licensz dij magasabb lenne, akkor sajat utasitaskeszletet is csinalnanak hogy meg olcsobb legyen a keszulekeket legyartani.

    "Mindenesetre minden változás, ami az intel piacát szűkíti, azzal csak mi járunk jól. Talán lassan újra lesz verseny a CPU piacon,"

    Ha nem x86-ost szeretnel. Lassan mar csak a munkaallomasokba es a regi szoftvereket futtato irodai pc-kbe raknak ilyet. Ez egy egyre jobban szukulo piac. Ha a maradek regi csak windows-os, csak x86-os irodai szofver is kihal, akkor gyakorlatilag az intel lehuzhatja a rolot. (vagy gyarthat o is arm-ot, mint a 90-es evekben, amikor csak ok gyartottak, ipari rendszerekhez) Marad az amd x86, de azt is mar csak a konzolok tartjak eletben, ami a pc-khez kepest egy limitalt es budget kategorias hardvert jelent.