• kvp
    #24
    "Ártani meg nem igen árthat senkinek, hiszen 2-4W-on üzemel, ahhoz hogy megégessen bármit is, legalább 100x nagyobb teljesítményre lenne szükség. A mikrósütő pl 800+W-al van meghajtva és koncentrált környezetben másodpercek kellenek ahhoz hogy langyos legyen bármi."

    2-4 Watt masodperc / keszulek. A tornyok pedig minden cella, minden szektoraban nagysebesseggel valtogatnak a keszulekek kozott. Hany 5G-s aktiv felhasznalo lehet egy szektorban? Egyebkent az FCC engedelye szektorsugarzokent 500 wattot engedelyez egy toronynak. Na most ez kozvetlen kozelrol ervenyes csak, ezert ha eleg messze vagyunk es nincs sugarformalas, akkor ez nem veszelyes. Ha van sugarformalas, akkor sem egy keszulek kapja a teljes kimeno teljesitmenyt, hanem eloszlik az osszes aktiv keszulek kozott. Ha eleg sok van, akkor ez olyan mintha iranyitatlanul szorna az antenna, es minden keszulek csak egy kis es rovid impulzust kap (kb. 1-1 ip csomagot). Na most ha az egesz adoteljesitmeny egy iranyba megy ki, meg akkor is eleg biztonsagos ha a regi 3G-s magassagban van a torony. Ellenben eleg sokat kozteruleti lampakra szerelik fel. Ez addig jo is, amig az ember ablaka nem par meterre van az antennaktol vagy eleg messze vagyunk az utcan. Egyebkent sem annyira veszelyes, egy kis meleg erzes, mint amikor tiszta idoben nagyon sut a nap es ruha, meg napkrem nelkul megyunk ki a napra. Ha valakinek piercing-je van es annak jo a rezonancia frekvenciaja, akkor normal uzemben is megszivta, melegedni fog, de majd lecserelik akinek ilyen van. Beragadt sugarformalas eseten pedig kb. 500 wattot kap az aldozat, kb. mintha egy kinyitott ajtaju, de mukodo mikrosuto elott allna. Nem annyira veszelyes, tobb tiz perc kell igy egy csokit megolvasztani. (a zart mikrosuto azert hatekonyabb, mert visszaverodik benne a sugarzas minden falrol) Na most azert elo szovetet nem tennek az utjaba. Tusugar (tehat iranyitott aktiv sugarformalas) eseten pedig ez az 500 watt a borfeluleten egy kb. mobiltelefon belso antenna meretu foltot er. Olyan erzes, mint amikor egy meleg hagyomanyos villanyegot hozzanyomnak az ember borehez. (az amerikai hadsereg tesztjei szerint legrosszabb esetben is csak masodfoku egest okozhat) Szoval a gazdasagi okok miatt ezert neznek nagyon ferde szemmel a huawei-re.

    Bonusz, hogy a sugar alkalmas aktiv radarnak is, tehat az adotorony be tudja vele scannelni a kornyezetet, a magas frissitesi sebesseg miatt akar valos idoben is. (persze vagy eppen olvas vagy van net es tavolsagaranyosan csokken az effektiv felbontas) Nem erre valo eredetileg, de modositott szoftverrel erre is jo. A forditott beamforming meg arra jo, hogy a nagy zajbol meghallja a 2-4 wattos iranyitatlan teljesitmenyet a mobil keszulekek adoinak. (5G mimo-s mobiltelefon egyelore nem nagyon van, azaz nyomtam ra egy google-t es 2018-bol van ra szabadalom, egy 8x8-as lapos antenna tombrol mobiltelefonokhoz, 4 shenzeni kutatotol...)