• kvp
  #20
  "Ugye nem gondolod hogy tényleg a technikai haladás oltárán az belefér hogy akárkit is megégessenek még ha csak szúró fájdalom is valameddig? Gyerekek játszanak azt random megpörzsölődnek meg átmeneti vagságot kapnak mert belementek egy ilyen vonalba?"

  Ez csak akkor fordulhat elo, ha hibasan mukodik az antennakezelo szoftver, vagy illegalisan modositjak, esetleg visszaverodesek (kozeli nagy femfeluletek) miatt kialakul egy helyi csomo. Normal mukodesnel az antenna tomb masodpercenkent tobb ezerszer valt fokuszt a kulonbozo telefonok kozott, ezert soha nem jut egyetlen pontra tartosan sok energia, meg akkor sem ha belelep valaki a sugarba. Arrol nem beszelve, hogy akkor leesik a visszajovo jel is meg a telefon is jelzi az adatvesztest, igy az antenna at tud kapcsolni a fokuszalatlan modra vagy mas utvonalat valasztani. Gond csak akkor van, ha ez a folyamat megakad.

  Hasonlo jelenseg amikor egy kepcsoves tv kijelzojeben elromlik mindket teritotekercs. Az elektronsugar beall egy fix vekony pontba a kepernyo kozepen. Ennek az elektronsugarnak a mellekhatasa kismerteku rontgensugarzas is. Egyreszt az elektronsugar eleg hamar kiegeti a foszfort a kijelzo kozepen, masreszt az eddig egyenletesen szort rontgensugarzas egy kis foltba koncentralodik. Ez nem olyan veszelyes, hogy csak ezert betiltsak a kepcsoves teveket es monitorokat, de nem tesz jot annak ki benne ul. (jo tv eseten hamarabb eszrevesszuk hogy elromlott) Ugyanezert rossz gyerekjatekokat olomtartalmu festekkel burkolni, megis majd egy evszazad kellett, amire nyugaton betiltottak. (kinaban persze nem veszik annyira komolyan a tiltast, a mai napig hasznalatban van)

  Na most 5G eseten is a legrosszabb esetben ki kell majd kapcsolni a sugarformalast (amit a legtobb nyugaton letelepitett kombinalt 3-4-5G-s rendszer egyelore meg nem is tud, mert a huawei nem kapott ra engedelyt) es akkor kb. a szazadara csokken a max. savszelesseg. Az meg mindig 10x annyi mint 3G eseten, szoval boven eleg, legfeljebb kicsivel kisebb cellak kellenek majd, mert az effektiv hatotav is leesik (aranyosan). Az 5G igazi elonye viszont az IP alapu halozat es a reselesi ido helyetti csomagkapcsolt idoosztas, ami regi 3G-s sugarzokkal is kihasznalhato az eddigi alacsony frekvenciakon is, csak a bazisallomasok szoftvereit kell frissiteni.

  ps: Videken joreszt csak uj szoftver megy a 3G tornyokra, tudni fogjak az 5G protokollokat, de maradnak az eddigi 3G-s frekvenciak es sugarzok. Varosokban eloszor az uj szoftver megy fel, hogy legyen folytonos 5G, majd ahol kell, mert nagy az igeny, ott rakjak ki az uj tornyokat is, mar az uj frekvenciakkal. A telefonok pedig eszrevetlenul tudnak valtani a regi 3G, a 3G frekis 5G es a valodi 5G kozott.