• TokraFan
    #24
    "Soha nem volt ekkora szenvedés a földön, mint ma, és holnap még nagyobb lesz"

    Éppen ellenkezőleg! Soha ilyen jól nem élt az átlagember, mint ma Nyugaton! Hol jutott az egyszerű ember ilyen szinten oktatáshoz, egészségügyhöz, élelemhez, utazási lehetőséghez, kerrierépítési, kitörési lehetőséghez, mint jelenleg? Volt egy szűk, jellemzően született barmokból álló klikk, azok jól éltek, a többi meg nyomorgott. Azon lehetne vitázni, hogy a mai jólétnek mi az ára, de a negatív mellékhatásokból sem következik az, hogy vissza kell menni a középkorba -vagy még korábbra???- megoldásért, mivel tényszerűen nyomorgott a 98% akkor is, tehát nem megoldás a visszatekintés.

    Isten egy elképzelés, amire jóindulattal -és a realitások talaján maradva- is maximum azt lehet mondani, hogy 50%-ban vagy igaz, vagy nem. Még definíció szintjén sem létezik, amikor azt mondod Isten, azt sem tudod, miről beszélsz egészen pontosan...energiáról? érzésről?, valamilyen lényről?, ha ez utóbbi, akkor hol van?, ki az? mi az?

    Vagyis olyasmire építkezni "megoldásként", ami egyelőre csak az emberek egy részének a fejében létezik valamilyen vágyálomként, miközben semmiféle bizonyíték nem támasztja alá a vágyálom tárgyának létezését, minimum butaság lenne!
    Házat sem fogsz tudni sikerrel építeni alapozás és falak nélkül, pusztán arra a feltételezésre alapozva, hogy szerinted a tető majd lebegni fog a levegőben mert úgy hiszed.
    Ráadásul még ezt is leszűkíted a katolikus vallásra ahogy látom, ami csak egy a sok közül, emberek százmilliói hisznek valamilyen más "istenben", és magyarázzák máshogy a saját vágyálaikat. Természetesen mindegyik szerint az övé az egy, az igazi. És akkor a politeizmust még ide se kevertük a maga többezer istenével.