• bdzsana
    #7
    Én nem hiszem, hogy olyan messze lenne ez főleg egyszerűbb üzleti alkalmazásoknál. Inkább mi programozók vagyunk hajlamosan túlbonyolítani egy problémát és látunk benne többet mint amire szükség van.

    Jelenleg vannak már tök jól működő eszközök alacsonyabb szinten, AI kódvizsgáló, ami felderíti a bugokat, a biztonsági réseket, a rossz minőségű kódot, AI intellisense ami konkrétan összetettebb kódblokkokkal egészít ki, és jó nagy eséllyel el is találja mit akartam írni, sőt van ami már egy jól elnevezett függvénynév és paraméterlistából implementálja a teljes függvényt. Van olyan eszköz, ami működő weboldalt generál egy tollal rajzolt skiccből. Ezek csak azok amikkel én már találkoztam.
    Egyáltalán nem tartom kizártnak hogy a következő 10 évben látni fogunk látványos előrelépést a területen, ami már ezeket a különálló eszközöket összefogja és összetettebb feladatokat is el tud látni.

    "Másrészt ha lesz ilyen AI azt én fogom eszközként használni a mostaninál sokkal összetettebb rendszerek építésére."

    Miért használnád? Ha 10 év múlva mondjuk lesz ilyen rendszer, attól még nem biztos, hogy a piacon túl nagy lesz a változás, és a cégeknek hirtelen jóval bonyolultabb programokra lenne szükségük. Pont ugyanaz fog történni mint egy gyárban. Ugyanazt a feladatot kevesebb ember fogja végezni hatékonyabb eszközzel. Egyébként jelenleg is ez zajlik, csak a feladatok mennyisége még jobban nő a kereslet bővülésével, így nem kevesebb programozó kell hanem több. A kérdés, hogy a két görbe között mindig ilyen különbség lesz, vagy ez változhat.

    Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2020.04.07. 19:12:35