• Palinko
    Én nem tudom ez az egész víz mizéria annyi helyen téves, pl a wc-n lehúzott vizet is úgy kezelik mintha a wc valami dematerializáló lenne és eltüntetné a vizet. Itt is kétlem hogy csak jó tisztaságú csapvízzel tudnák a hűtést megoldani, mert az északi tenger mellé nem azért tették a szevereket hogy csapvízzel hűtsék, másik meg hogy a vizet nem annyira bonyolult kezelni, ilyen megoldásoknál zárt rendszer, lecsapódik a pára desztilált víz, elvezetik a hőt a földbe akár melegágyat is ültetnek a szerverek mellé, aztán a hideg víz meg megy vissza szervert hűteni. Ennyi, csak jah, biztos pár ezer dollárral drágább mint a levegőbe engedni a vízpárát, de titkolgatni, magyarázkodni, közfelháborodást kimagyarázni esetleges büntetéseket meg kifizetni nem lesz drága? Ráadásul ha elpárologtatják sem történt olyan nagy valami azért kurva kellemetlen lehet hogy neked nem szabad lefürdened mert a google párologtat nagyban, de az a víz sem szublimál mert esső formájában le fog esni újra és feltöltődnek a tárolók, persze az bizonytalan szóval jobb lenne rögtön zárt rendszerben keringetni sőt ha kaliforniában van olyan dolog hogy óceán biztos nem hűt olyan jól a 20-30 fokos óceán víz, meg biztos korrodálja a csöveket (bár azt az északi tengernél már megoldották elvileg) de esetleg mélyebbről szívva az is hideg lesz és azt nem sajnálja senki ha el van párologtatva még google sót is árulhatnának :D Szóval én itt ilyen látszatproblémákat sejtek csak.