1644182343.jpg

Kérlek tartsátok be a szabályokat: Nincs személyeskedés, sértegetés, az ilyen postok törlésre kerülnek! Gépi magyarítással kapcsolatos beszélgetésre van a fórum. Minden más mehet privátba!

DISCORD

Weboldal

Multicor Gépimagyarítások

Messifan

Az eddig elkészült magyarítások elérhetősége:

Magyarítás 1

Magyarítás 2

Multicor Gépimagyarítások

  • Palinko
    #47
    Ne is próbálkozz, már nagyon sok éve, nagyon sok különböző ember különböző módon próbálta nekik elmondani, hogy egyszerűbb lenne már angolul megtanulni mint a sok magyarítással szopni, de nem megy át, pedig ha valamit már ennyien ismételgetnek illene elgondolkodni, de hát felejtsd el :D Nem is csak a játékok miatt, az életnek kevés olyan területe van már ahol ne jönne jól az angol, már ha valaki csinálni akar valamit, de ha nem érdekli semmi szarik bele mindenbe akkor ellehet az egy nyelvével is.

    A gépi fordítások meg... nagyjából a moslékot kézzel vs michellin csillagos étteremben késsel villával kategória a rendes fordításokhoz képest, bár tegyük hozzá a rendesekben sem mindegyik sikerül jól. Amúgy szerintem érthető hogy elveszi a lendületet ha valami elkészült már előbb, mert a filmeket is sokan megnézik mozis felvételben de ott a blue rayt lerippelni percek kérdése szóval még rászánják, de sok hónapos fordítói munkát bevállalni és lehet a közönség nagyja már letolta valami gépivel mert azt volt előbb arra akadtak rá és a szokásos türelmetlenség miatt, hát nem tudom. Szerintem nem kéne 5 évnél frissebb játékokat gépi fordítani, ha meg sokáig szerencsétlenkednek egy fordítással akkor úgy jártak, mert az egy dolog hogy hobbiból csinálják, én is fordítottam már egy sorozat komplett évadát is többek között de akkor csináltam mikor tudtam hogy az angol megjelenés másnapjára tudtam hozni és nem beígértem aztán évek múlva csúszások után nem fejeztem be, mert azért halt már el így pár fordítás. Azok nem bánom hogy kapnak gépit, de hogy a desperados 3 kapott gépit az nevetséges, a fejlesztők ha megtudják lehet az életben nem adnak nyelvi fájlokat többet ki sőt inkább jól bekódolják, mert senki nem szeretné a játékán meglátni ezt az igénytelen szar fordítást.

    Jah és nem, nem segítség egy gépi fordítás ha rendeset akarsz csinálni, mert csak elvezet a szöveg, nem abból áll a fordítás hogy a gtranslateből kijövő szöveget átfogalmazod, bár sokat segít hogy van, de mindig az eredeti szöveget értelmezed, nem a már ki tudja milyen értelemben lefordítottat. Legjobb ha előtte végig is játszod a játékot mert sokszor csak szövegben félre lehet érteni a kontextust. Egy gépi fordítás semmiben nem segít és nem gyorsítja a rendes magyarítási munkafolyamatot.
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2020.06.14. 00:57:08