• Irasidus
    #71
    Ez valójában két kérdés. Egyrészt a fotonok a tér tágulása miatt hullámhosszt váltanak, másrészt a fotonok útjuk során találkozhatnak anyaggal, és egyéb részecskékkel amikor energiát cserélnek, elnyelődnek, stb, ami ugyebár nem sérti az energiamegmaradás. A Noether-tétel kimondja, hogy egy rendszerben valamilyen folytonos szimmetria érvényesül, akkor ahhoz megmaradási törvény, illetve megmaradó mennyiség tartozik, ennek a kvantumokra vonatkozó része a Ward-Takahashi-Identitás, ami részletesen tárgyalja ezt. Valahogy úgy, hogy a tágulás miatt tér növekedése és a hullámhossz csökkenése egy állandó energiasűrűséget jelent. Vedd figyelembe, hogy a tér itt négy dimenziós, és egy adott időpillanatban más vonatkoztatási rendszerből nézed, és nem transzformáltál ad akkor fals eredményt kaphatsz.
    Végeztek-e számításokat a sötét energiára, hogy ez mennyire felel meg a fotonok energiaveszteségének? Mármint hogy tágulhat e a tér úgy, hogy a fotonoktól veszi el az ehhez szükséges energiát? Magyarán, hogy a fotonok energiája teremti a többlet teret, ami a felfúvódást okozza, és ez mennyiségileg azonos-e a két mennyiségre, hogy amennyit veszítenek energiát a fotonok, az egyenlő a tér vákuumenergiájával.
    A világegyetemben található összes foton energiája messze alatta van a sötét energia mennyiségének. Iszonyatos nagyságrendi különbség van. Szóval nem lehet.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2020.04.04. 09:45:02