• kvp
    #5
    "Atsiklottunk afolott tobbszor is hogy nincs "depth cue", ami 5m alatt fokozottan kell, folotte meg egyre kevesbe ezert pilotat nem zavar, szimekhez megis meg szoktak csinálni."

    Nagymagassagban nem igazan, de a latott relativ mozgas es az erzekelt igy sem passzol. Es akkor meg nem beszeltunk a dronokrol es a foldi jarmuvekrol. Ott nagyon kell a terlatas es a gyors reakcio, kulonben pillanatok alatt felkened a jarmuvet egy tereptargyra. De terlatas nelkul meg egy ajtot is nehez kinyitni egy taviranyitott robotkarral. Megsem lesz rosszul tole a legtobb operator. A NASA is kulon oktatja a pilotait hogy gravitacios hatasok nelkul, megzavarodott mozgaserzekelessel is tudjanak repulni (kezzel urhajot vezetni).

    A piezo scannelt fenyforras egy regi mechanikus tv-s technologia, jonak jo, csak erzekeny. Nagyjabol mindenre, a portol a legnyomason at a kulso regzesekre vagy hirtelen G terhelesekre (pl. hadonaszo, fejet forgato jatekos). Az egyszeru es jo AR az a zart VR sisak 2-3 nagy melysegelessehu kameraval a szemek vonalaban.