• kvp
    #4
    "Főleg, hogy tudatába van az ember, hogy lehet nem is újat kap hanem egy használtat. Kicserélik a karcos, sérült dolgokat rajta és odaadják valakinek 300dollárért..."

    Ez inkabb csak marketing. A keszulek nem javithato, igy ha barmi baja lesz, akkor kuka es kap a tulaj egy masikat. Na most az ismert meghibasodasi rata mellett kerdes meddig lesz eleg a tartalek keszulek. Arrol nem beszelve, hogy azzal a kis aksival rendes hasznalat mellett nem fog 4 evet kihuzni legalabb 75% folotti aksi elettartalom megtartasa mellett. Onnantol meg, hogy nem bir ki egy napot, igy is ugy is csere vagy egy masik azonos tipusu keszulekre vagy egy masik tipusra. Itt jon elo, hogy van-e kb. az eladottal megegyezo mennyisegu csere telefon.

    Ha nem modularisra, de legalabb javithatora keszitenek es lenne hozza megveheto potalkatresz, legalabb 5 eves alkatreszutanpotlasi garanciaval (1 ev forgalmazasi ido + 4 ev elettartalom), akkor mukodne. Jelen esetben en arra szamitok, hogy amikor elfogagynak a csere keszulekek, akkor onnantol mindenki javithatja ahogy tudja, esetleg majd a torottekkel probalhatjak javitani a meghibasodottakat. (tehat mondjuk egy halott aksi helyett lesz felig halott egy elazott vagy darabokra tort keszulekbol)

    Nyilt szabvanyok (kulso meret, panelok, belso csatlakozok, stb.) es tobb gyarto tamogatasa nelkul eselytelen, hogy az alkatreszek beszerezhetoek maradjanak hosszu tavon.