• wraithLord
    #19
    "lelassítja a bomlási folyamatokat jócskán"

    Eleve, ha valami bomlik, az azért bomlik, mert halott, megszűnt benne mindenféle önfenntartó folyamat (ami az entrópia ellen dolgozik). Halott=nem működik. Nem működik, mert valami kritikus sérülést/kárt szenvedett.
    Egy élő szervezetnél a nem működésnek a jele a bomlás. Egy autó az folyamatosan bomlik (pl. rozsda), mégis működik. Egy élő szervezetre ez nem igaz. Ha bomlásnak indul, az azt jelenti, hogy molekuláris szinten kb. nem csinál semmilyen molekula semmit, legalábbis élettel összeegyeztethetőt, aminek idővel szemmel látható jelei is lesznek (rothadás). Persze vannak olyan sejtfolyamatok is, ami a sejt halálát és lebomlását segítik elő, de egy halott szervezetnél, csak a nem működésből eredő degradációs folyamatok játszanak szerepet.

    Egy nem működő szervezet nem tud ellátni egy agyat vagy annak egy részét, ami szintén nem működik, a nem működő agy pedig nem tud impulzust küldeni a nem működő izmoknak, amik pedig nem fogják megmozdítani a testet, mert nem működik. :D
    Tegyük fel, hogy a halott agy tud impulzust küldeni az izmoknak. És azok hogy tudnak megmozdulni? :D

    Egy zombinak élőnek kell lennie ahhoz, hogy mozogni tudjon, vagy a parazitának a saját erőforrásaiból pl. mozgató exoszkeletonrendszert kell köré fejlesztenie. Utóbbi nem éri meg, előbbi meg könnyen elpusztítható.
    Ez az egész zombi téma szimpla fantasy, amíg halott (nem működő és rotható) emberi szervezeteket neveznek zombinak, akármit is találnak ki köré.