• Cyberdog
    #18
    Már fogalmam sincs melyik zombifilmben vagy sorozatban volt benne, de az ami a zombiállapotért felelős, lelassítja a bomlási folyamatokat jócskán. A TWD-ben még a CDC-s ívnél, hogy a vírus átveszi az irányítást a test felett. Annyi agyi kapacitás van, amivel még impulzusokat küldhet a végtagokba. illetve néhány más funkciót is bekapcsol a testben,

    Engem nem a zombik logikátlansága akaszt ki, hanem az emberek viselkedése.
    Miért hiszik egyes túlélőcsoportok, hogy kötelesek a sikeresebb, jobban védekező csoportok segíteni nekik.
    Alkalmazkodjanak, tervezzenek, cselekedjenek. S ők is sikeresek lesznek, s nem pedig piócaként az erőforrásaikat fogyasztják a sikeresebb csoportoknak. S ha befogadók elvárják a jövevényektől, hogy kivegyék a részüket a munkából, a csoport védelmében vagy beszerzésében, akkor nem érezzék magukat sértve. Számtalan filmben, sorozatban, nem egy ilyenre láthattunk példát.

    S az benne a pláne, hogy ezen fajta viselkedésábrázolásban lehet, igazság, Nagyon is elképzelhető, hogy tényleg ilyen az ember. Ha beütne a zombiapokalipszis nagy valószínűséggel eléggé elterjedtek lennének, az e fajta "pióca" túlélőcsoportok.

    Szerintem sikeresebbek lennének azon csoportok, akik
    1) nem nagy lélekszámúak, 8-10 fő maximum
    2) viszonylag mobilak számos területen elrejtett tartalékokkal, menedékekkel
    3) Akik az Alkalmazkodj! Tervezz! Cselekedj! szabályok szerint működnek.
    4) nem engedik be a pióca csoportokat maguk közé
    5) hasonló beállítottságú csoportokkal kötnek szövetségeket. Egymásnak szolgáltatásokat biztosítva.
    Orvosi ellátás, kutatás-keresés, eszközök készítése-cseréje meg még néhány egyéb szolgáltatás.

    a pióca csoportok ha nem fejlődnek, elbuknak. Bár mivel eleve piócák, kevés stratégiai érzékkel és intelligenciával, ezért a legvalószínűbb fejlődés számukra a fosztogatócsapattá válás. Ahol erőforrásokat pazarolnak, más csoportok kifosztására szükségtelenül.