• nlght
    #6
    Kérlek olvad el újra amit írtam, nem azt írtam hogy nem történt volna meg, hanem nem ÍGY történ volna meg.
    Korábban Hitler jó helyen sejtette a támadás helyét. Emiatt a kém miatt Hitler több darabra osztotta a védelmet, és teljesen összezavarodott.
    A szövetségesek, hogy alátámasszák a spanyol kém sztoriját kitaláltak egy "szellemhadesereget":
    A FUSAG (First United States Army Group) több százezer katonából állt, és Anglia délkeleti részén, Dover környékén állomásozott. Voltak harckocsijai, repülői, tábori kórházai, barakkjai, csak éppen katonái nem. Az épületek funérlemezből készültek, a harci járművek felfújhatóak voltak. Az angol titkosszolgálatnak semmi nem volt drága, hogy elhitesse a németekkel, Normandiát őrizetlenül lehet hagyni, a partraszállást Calais-nál tervezik a szövetségesek. Speciális járművek nyomták tele lánctalp-nyomokkal fél Dél-Angliát, tankhadosztályok mozgásának nyomait keltve. Filmstúdióktól kölcsönvett, felturbózott füst- és szélgépekkel keltették gőzerővel dolgozó hadiüzemek illúzióját. Hamis újságcikkek jelentek meg arról, hogy VI. György király meglátogatja a FUSAG csapatait, és hadianyag-gyárait

    Hitler annyira bízott a spanyol kémben, hogy a partraszállás után 1 hónappal még 22 hadosztályt várakoztatott abban a hitben, hogy a partraszállás csak elterelés volt.