• wraithLord
    Szerintem mindent kb. ugyanazon a gyártósoron csinálnak. Egy kínai és egy nyugati márka között max. a quality control a különbség. Tehát a minőségi követelmények, és hogy mit engednek kikerülni a gyárból. A kínai márkák között elvileg több a valamilyen hibás alkatrész. Pl. most rendeltem a laptopomba másik kijelzőt, nyilván kínait rendeltem, mert sokkal olcsóbb, de kicsit azért szerencsejátéknak éreztem a dolgot, mert sokan panaszkodtak a fórumokon azzal a kijelzővel kapcsolatos pixelhibára, vagy béna ragasztásra, ami durva screen bleedinget vagy sárga képernyőszélet eredményez. Szerencsére semmi baja nincs, jobb mint az eredeti volt.

Szóval elvileg a nyugati márkáknak jobbaknak kellene lenniük, mert magasabb QC követelményeknek kell megfelelniük. Az más kérdés, hogy 2-ből 2x szoptam ASUS monitorokkal, pedig elvileg nagy márka vagy mi (ha nem is nyugati). Tehát az kérdéses, hogy valóban így is van-e, az ASUS esetében már megdőlt ez a "hiedelem", mert eddig minden szar volt, amit vettem, és ASUS volt (pl. laptop, 2 monitor, 2 alaplap). Nem úgy szar, hogy használhatatlan, csak a QC nem volt éppen a topon egyik esetben sem.