• kvp
    #9
    "Ha van Home és Pro és "vállalati" változat - amiért általában mélyebben zsebbe kell nyúlni, - akkor miért nem azt vizsgálták, hogy miért nem általános, azaz ugyanaz a kikapcsolhatóság mértéke? (Mi indokolja a különbségtételt? "

    Neztek, csak ott nem volt ra opcio. Az enterprise es az educational (oktatasi enterprise) valtozatok eseteben be lehet allitani kozponti hazirendet egy domain reszekent. Ezzel szemben az home es a pro a microsoft globalis domain-jehez tartozik, tehat kozpontilag adminisztraljak oket es a microsoft hazirendje ervenyes rajtuk. A cegek es az iskolak meg hasznalhatjak a sajatjukat. Itt van az opcio elasva. Azt egyebkent nem neztek, hogy mit kuld, csak azt, hogy egyaltalan ne kuldjon soha semmit.

    A GDPR kerdese erdekesebb, elvileg benne van a felhasznaloi szerzodesben, hogy ezeket az adatok onkent adja at mindenki. Es le is lehet tiltani a kesobb tovabbitasukat, az szerzodes bontasaval azaz adott operacios rendszer letorlesevel. Az egyetlen necces kerdes, hogy jogilag a microsofttol lekerhetoek-e es torolhetoek-e. Ha viszont mar kuldes elott anonimizaljak, akkor nem tudjak kiadni ha akarjak sem es nem is tudjak melyiket kell torolni. Masik kerdes, hogy tenyeg anonimiazaltak-e vagy a billentyuzeten beirt szoveg (pl. felhasznaloinevek, jelszavak) alapjan esetleg van-e benne valami azonositasra alkalmas tartalom, esetleg egyedi install azonosito?