• kvp
  #6
  Az Apple ketszer is elmondja, hogy a fo gondjuk az volt, hogy nem tamogatja az usb szabvany a kiegeszitok digitalis kriptografikus azonosito szerinti engedelyezeset, hanem nagyjabol minden mukodik mindennel.

  "A kaliforniai konszern számára viszont a két szabvány azért nem jöhetett szóba, mert hiányzott belőlük az a védelem, amely megakadályozta volna a portokba való rossz behelyezést."

  Pedig megoldhato lett volna technikailag, csak a szabvany tanacs direkt nem ad engedelyt ilyen eszkozokre. Tevedes ne essek itt nem a fizikai vedelem a kerdeses hanem a szoftveres. Megfordithato usb-a es microusb aljzat is letezik es javasoltak is nekik.

  Az Apple csak annyit szeretett volna, hogy lehessen egy szabvanyos dugoja ami ennek ellenere csak a sajat es az altaluk jovahagyott kiegeszitokkel mukodik. A tobbiek meg elaludtak es nem fogadtak ezt el. Mondhatnank hogy elvi alapon, de azt meg nem fogadnak el a befektetoik.

  A microusb es az usb-c is csak a kinai kozponti bizottsag dontese miatt lett szabvanyositva. Az EU vezetese meg mindig a microusb-n vitatkozik. Talan lassan rajonnek, hogy foloslegesen. Az Apple az utolso ami megteheti hogy nem azt csinalja amit a kinai allam elvar. Egyelore...