• kvp
    #30
    Automata autokat nem hasznal az ember olyan helyen ahol az ilyen utonallasnak akar csak felmerulhet a lehetosege. Vagy ha igen, akkor pancelozott jarmuvet "aktiv" vedelemmel. A darpa fejleszett olyan foldi automatikus jarmuveket amik kepesek konvojban haladni egy potencialisan ellenseges terepen, meg az utszeli bombakat igy figyelik. Azok nem allnak meg ha valaki kiall az utra, hanem megelozeskeppen mar tavolrol lelovik. De az haborus zonakba valo (afrika, kozel kelet, nagyvarosok szegenynegyedei).

    Viszont az automata autok (foleg a cikkben emlitett taxi valtozat) biztonsagos, civilizalt helyekre keszul. Ahol azert nem probalkozik senki utonallassal, mert automatikusan beviszik a rendorok es az elso arra jaro automata auto fogja feljelenteni, ugyancsak automatikusan, majd ha a hatosagok potencialis eroszakot tapasztalnak, akkor eloszor valoszinuleg dront / robotot kuldenek az illetokre, utanna meg a kommandosokat. Civilizalt vilagban ennek mar a lehetosege is elveszi az emberek kedvet a torvennyel valo szembekerulestol. Mindenhova mashova pedig meg jopar evig boven megfelel egy hagyomanyos benzines/dizeles kezivezerlesu jarmu, helyszinhez illo extra felszerelessel.

    A veszmegallito es a segelykero gomb alap kellene hogy legyen minden autoban. A segelykero gomb mar szerencsere egyre inkabb az. (egy Tesla mar a legkisebb baleset eseten is magatol hivja a kozpontot es kuldik a mentot is ha a kocsi szerint nagyobb a baj)